Subota 01.12.2018.
09:13
Vestionline

Junajted uvećao ponudu za Kulibalija na 103 miliona evra, De Laurentis ni da čuje

EPA/Ciro Fusco
Kalidu Kulibali koristan i pred protivničkim golom

Posle 13 kola u Premijer ligi Mančester junajted ima negativnu gol-razliku. Hajde što je dao samo 20 golova (njegov gradski rival šampion Siti, koji je u vođstvu, postigao je dvostruko više) nego je primio 21.

Trener "crvenih đavola" Žoze Murinjo je svestan da škripi u odbrani, koja nije na visokom nivou posle tandema Nemanja Vidić-Rio Ferdinand. Da bi pokrpio rupe, očajnički je krenuo u "lov" na senegalskog halfa Kalidua Kulibalija (27), koji je već petu sezonu uzdanica u Napolijevoj odbrani.

Junajted je nedavno za njega ponudio čak 90 miliona evra, ali je glatko odbijen. Engleski tim se po Murinjovoj želji namerio čak i da se približi klupskom transfer rekordu (Francuz Pol Pogba pretprošlog leta plaćen Juventusu 105 miliona evra) ne bi li smekšao tvrdokorni stav Aurelija de Laurentisa, predsednika italiojanskog vicešampiona.

"Korijere delo Sport" piše da je sledeća Junajtedova ponuda 103 miliona evra, ali da je Napoli ostao ravnodušan i na nju. Kulibali je u leto 2014. došao iz Genka za nepunih osam miliona.

- Na tržištu nemate šansu ako ne ponudite lude brojeve. I za igrače drugog novoa brojevi su isto ludi, ali taj drugi nivo nije nivo Mančestera - prokomentarisao je razočarani Murinjo stanje na fudbalskoj pijaci.

2024 © - Vesti online