Petak 30.11.2018.
15:58
Vestionline

"Hari Kejn mi je pokazao kako se stiže do vrha"

EPA/Focke Strangmann
Miloš Veljković, reprezentativac Srbije

Veljković, koji je pre dve godine napustio londonski klub, otkrio je šta je naučio od reprezentativca Engleske koji već nekoliko sezona igra u velikoj fromi.

- Igrao sam često sa Kejnom, naročito kada smo zajedno bili u drugom timu. Već tada je pokazivao da je veliki igrač sa posebnim instinktom za gol i odličnom tehnikom.Nekoliko puta je bio na pozajmici, ali nije mu svuda išlo. Ipak, nije odustajao - rekao je Veljković.

Reprezentativac Srbije kaže da su mu Kejnovi saveti mnogo značili.

- Sećam se razgovora sa njim dok je bio na pozajmici u Noriču. Imao je prelom stopala i bio je van terena duži period. Rekao mi je da će potpuno promeniti način života. Sve je uradio kako je rekao, promenio je način treniranja, bio je na dijeti. Isplatilo mu se, mnogo sam naučio od njega.

Veljković je u Totenhemu bio jedno vreme i sa Lukom Modrićem.

- Njegove tehničke sposobnosti sa loptom su neverovatne. Mogu da kažem da dugo nisam trenirao sa boljim igračem. Nažalost, nikada nismo igrali zajedno na jednoj utakmici.

Defanzivac ekipe iz Bremena je pohvalio i kolegu iz reprezentacije, Sergeja Milinkovića-Savića.

- Ista smo generacija, igrali smo zajedno za mlađe selekcije Srbije, kada smo osvojili Evropsko igrača do 19 godina i Svetsko prvenstvo za igrače do 20 godina. Znao sam da će daleko dogurati. Sada je igrač top klase koji može da igra za bilo koji veliki evropski klub - zaključio je Veljković.

2024 © - Vesti online