Petak 30.11.2018.
15:21
Vestionline

"Neregularnosti tražite na drugoj adresi"

partizan.rs
Zoran Mirković, trener crno-belih

Konferencija za novinare pred sutrašnji meč Partizana protiv Mladosti u Lučanima protekla je jednim delom u razgovoru o sumnjivim utakmicama u Superligi Srbije.

Etička komisija Fudbalskog saveza Srbije otvorila je, po nalogu UEFA, istragu zbog sumnji u regularnost utakmice Partizan - Dinamo Vranje (6:0), odigrane u Humskoj proteklog vikenda.

Tada je golman gostiju Uroš Đurić komičnim kiksom kumovao prvom pogotku crno-belih, a njegov klub ga je potom suspendovao, zato što je "svojim branjenjem, odnosno nebranjenjem", naveo "celu fudbalsku javnost" da sumnja u verodostojnost rezultata.

- Poručio bih da nepoštenje ne stanuje u Humskoj. Ako neko hoće da se bavi tim stvarima, neka se obrati na drugu adresu - rekao je trener crno-belih Zoran Mirković.

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije istakao je da oko pojedinih sumnjivih mečeva "postoji zid ćutanja i tišine".

- Izgleda da nikoga više ne zanima famozna utakmica od pre dve nedelje (Proleter - Radnički, prim. aut). Posle neko pokušava da stavi znak jednakosti, nimalo maštovito. Nemam nameru da se bavim tim stvarima, već sam izgubio fokus.

O protivniku u 18. kolu Superlige, Mladosti iz Lučana, Mirković je imao samo reči hvale.

- Mladost je prava takmičarska ekipa, koja se nekoliko godina nalazi u vrhu srpskog fubdala. Odlično su vođeni sa klupe i dugo su na okupu, što je retkost u srpskom fudbalu. Znamo ih vrlo dobro.

Trener Partizana prvi put od dolaska na klupu početkom avgusta može da računa na sve prvotimce, pošto nema povređenih i suspendovanih.

Finiš jesenjeg dela sezone podrazumeva i teške terene na većini stadiona u Srbiji.

- U Lučanima nije bilo snega, što je dobra varijanta, ali je pet ili šest stepeni u minusu. Prognoza je da je će u subotu biti blago u plusu, ali verovatno je "kaljuga". Kako nama, tako i njima - rekao je Mirković.

Partizan je četiri kola pre odlaska na zimsku pauzu treći na tabeli, sa dva boda manje od Radničkog i 11 manje od vodeće Crvene zvezde, dok Čukaričkom, koji je četvrti, "beži" samo jedan bod.

Parovi 18. kola:

Danas:

Bačka - Napredak 18:00

Subota:

Rad - Vojvodina     13:00
Zemun - Radnik     13:00
Mačva - Čukarički  15:00
Mladost - Partizan  15:30
Dinamo - Radnički  18:00
Proleter - Spartak   18:00

Nedelja:

Crvena zvezda - Voždovac 18:00

2024 © - Vesti online