Petak 30.11.2018.
12:10
Vestionline

Čović: Više odgovornosti, manje primitivizma

MN Press
Nebojša Čović: Ne igraju dobro samo stranci, već i domaći košarkaši

Ekipa je na prvom mestu regionalne lige, bez poraza, dok je u grupi A Evrokupa na polovičnih 4-4.

- Zadovoljan sam šta smo uradili do sada. Zadovoljan sam i ABA ligom i Evrokupom. Bez velikih nervoza, bez neke euforije - rekao je Čović.

Što se tiče partija inostranih pojačanja i domaćih igrača, predsednik Zvezde dodaje da svi daju jednako dobar doprinos. 

- Ne igraju dobro samo stranci, već i domaći košarkaši. Neko ih je nazvao statističkom greškom, što nije tačno. Zvezda je klub sa 15 igrača, nebitno je ko je stranac, ciljevi su važni. Pogledajte koliko Turaka ima u Fenerbahčeu, Nemaca u Bajernu, Španaca u Realu? To je profesionalni sport i globalizacija.

Odluka Evrolige da Asvelu i Bajernu dodeli specijalne pozivnice na sledeću eszone navela je košarkašku javnost na prostorima Srbije i regiona da stavi prst na čelo o svojoj poziciji u evropskoj košarci. Čović je na svoj način objasnio šta je potrebno da bi se napredovalo.

- Odluka oko Asvela i Bajerna je očekivana, finansijske mogućnosti im premašuju 20 miliona evra. Ozbiljni su klubovi... Ipak, naš region je zapostavljen, potreban je veći stepen odgovornosti, a manji primitivizma. Naši klubovi moraju da dostignu 60, 70 odsto budžeta klubova koji imaju do 15 miliona budžet.

Dotakao se i teme ragovora sa Italijanom Andreom Trinkijerijem, pre dovođenja Milana Tomića.

- Nisam se video sa Trinkijerijem, dobar je trener.... Ima dosta posla i razumem da nema vremena. Tokom leta smo pričali sa njim, nema šta da se spekuliše i nismo se dogovorili. On je sad trener drugog kluba, pustimo ga da radi. Što se mene tiče, nije moja briga - kazao je za trenera Partizana.

2024 © - Vesti online