Subota 01.12.2018.
04:30
Telegraf.rs, Vestionline

Ako ste prvi put u Italiji, evo gde trebate da jedete, pijete i koja mesta morate da vidite

pixabay.com
 

Jedan od prvih saveta je vezan za vino, te iskusni turisti savetuju da uvek prvo probate domaće vinoi tvrde da će uvek biti odličnog kvaliteta kakav nećete dobiti ako uzmete komercijalna vina.

Osim što trebate probati lokalno vino, preporučuje vam se i da probate domaća jela iz tog dela države. Iskoristite Google ili pitajte domaćine šta se jede u tom delu države i uverite se kako pica, špagete i slična jela izgledaju kada ih napravi Italijan.

Proverite da li muzeji imaju dan kada je ulaz slobodan, te se potrudite da pronađete vremena da obiđete sve muzeje koji imaju sate slobodnog ulaza.

Lokalci će biti presrećni ukoliko sa njima pokušate pričati italijanski, tako da vam se preporučuje da probate da naučite osnove ovog jezika.

Trudite se da pešačite što je više moguće, izgubite se u gradu i na taj način ga doživite na poseban način. Hodajte kroz male uličice i tražite skrivena mesta.

Kao nekoliko pravila za pronalaženje najboljeg restorana navode da nikad ne jedete na mestima koja imaju meni na više jezika, besplatan WiFi ili klimu. Takođe, nemojte jesti negde gde turisti imaju poseban meni, preporučuje se da tražite restoran dalje od centra i da se raspitate kod domaćina gde oni jedu i posetite isto mesto.

U Italiju nikada ne idite u avgustu, prevruće je i svi Italijani su na odmoru te je dosta restorana i prodavnica zatvoreno. Idealno vreme za posetu je maj, jun,septembar i oktobar.

Za kraj su preporučili da bilo koji grad koji posetite obiđete noću, jer tada sve izgleda mnogo drugačije i dosta romantičnije.

2024 © - Vesti online