Subota 01.12.2018.
00:21
D. Dekić - Vesti

Od cirkusa do stripa

www.mc.rs
Aleksandar Martinović

Predlog državne kase Boško Obradović je nazvao "superhikovskim" jer je po principu "otmite siromašnima i dajte bogatima".

- Umesto da budemo superhikovi koji pljačkaju siromašne i daju bogatima, dodatno ćemo da oporezujemo bogate, ekstraprofitere i banke koje deru kožu građanima - okarakterisao je Obradović, a potpredsednik parlamenta iz redova SNS-a Veroljub Arsić ga opomenuo da svoje ocene "drži u okvirima pristojnosti".

Zavidno znanje o stripu je pokazao i Aleksandar Martinović.

- Govori o "Alanu Fordu". Tamo ima lik Gumifleks. Ovaj Gumifleks se pretvorio od fašiste u đilasovca i priča kako će da ispita poreklo imovine nas iz SNS-a - rekao je Martinović i prozvao lidera narodnjaka Vuka Jeremića da je zaposlen u firmi gde je za dve godine dobio 660.000 evra, a bivšeg gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa da je trgovao sekundama na RTS-u i rijalitijima koje je doveo u Srbiju.

Nadovezala se poslanica SNS-a Aleksandra Tomić i prelaskom na Broja Jedan, pokazala da je i sama odličan poznavalac popularnog stripa.

- Ako već hoćete da se bavite "Alanom Fordom", lik Number One govori da ono što obećavate, ne treba da obećavate, već da izvršite. E, mi to radimo - ponosno je poručila je ona, a pečat raspravi dao ministar finasija Siniša Mali koji je rekao da bi želeo i da završi sa "Alanom Fordom" i to i učinio citatom iz stripa: "Ako kanite pobediti, nemojte izgubiti".

Vojislav Šešelj je ministra Rasima Ljajića još jednom optužio da trguje narkoticima, rekavši da je od kada vodi te poslove - cena droge niža.

- Siguran je da mu niko ne može ništa i svi to dobro znate, a pravite se da ne znate. On vam je zbog nečeg potreban - rekao je Šešelj, a uzvratio mu Ljajićev poslanik Milorad Mijatović rekavši da njihova stranka gleda u budućnost, dok je SRS stranka prošlosti, a Šešelj pluskvamperfekat.

Šešelj je na tapet je stavio i bivšeg predsednika Tomislava Nikolića, rekavši da je Nacionalni savet za koordinaciju saradnje s Rusijom i Kinom koji vodi "apsolutno nepotreban".

- Zorana Mihajlović je raskopala put Obrenovac i Mionica, na kojem je Planum otklonio nedostatke, pa rekla da mora ispočetka, iako nije moralo, da bi se potrošilo novih 10 miliona evra. Zlatibor Lončar uzima ogromne pare za narudžbine skupocene medicinske opreme, a ministar prosvete Mladen Šarčević od Hrvata kupuje opremu za e-dnevnik, tri-četiri puta skuplju nego od naših proizvođača - kazao je lider SRS.

Osvrnuo se na hapšenje saradnika ministra sporta Vanje Udovičića i primetio da postoji niz ljudi koje bi trebalo izbaciti iz Vlade jer je mnogo prljavog veša iza njih.

Stigao i Miki Maus

Poslanici opozicije tvrde da budžet nije razvojni i socijalni, već izborni. Poslanik DS Radoslav Milojičić nazvao ga je "parodijom" i kao primer naveo zaduživanje države kod Evropske investicione banke od 250 miliona evra za izgradnju nacionalnog stadiona, dok je Infektivna klinika u katastrofalnom stanju.

- Parodija je što Vlada predlaže povećanje subvencija javnim preduzećima za 14 odsto, a smanjuje kulturi za osam odsto - kazao je Milojičić, a poslanik sa liste SNS Marjan Rističević uzvratio da opozicija navija za neuspeh države i dodao da su kao vlast vodili "Miki Maus politiku".

Svetski rekorderi

Lider SRS Vojislav Šešelj je vlastima zamerio spajanje 62 tačke dnevnog reda u jednu.

- Vi iz parlamentarne većine time ste oborili sopstveni rekord. To vam jača efikasnost rada, ali je izvetrio duh demokratije iz skupšitne. Pisaće se o ovom skupštinskom sazivu, gde je bilo moguće 62 tačke, uključujući zakon o budžetu, objediniti u raspravi - rekao je Šešelj.

2024 © - Vesti online