Petak 30.11.2018.
09:55
Vestionline, Tanjug

Šta se desilo s Merkelinim avionom?

EPA/Etienne Laurent
Angela Merkel

Vlada proverava da li incident, koji se dogodio u četvrtak uveče, ima "kriminalnu pozadinu", a neimenovani bezbednosni izvori kažu da će istražitelji posle ovakvog incidenta istraživati "u svim pravcima", navodi nemački list.

Istovremeno, "Špigl" piše da je do problema došlo u celokupnom komunikacionom sistemu vladinog aviona, što je dovelo do ozbiljne vanredne situacije, zbog čega je, kako navodi, posada morala da prizemlji avion uz korišćenje satelitskog telefona.

Vladin avion "erbas A340", kojim su kancelarka Angela Merkel i ministar finansija Olaf Šolc krenuli u Argentinu, bio je primoran da sinoć neplanirano sleti na aerodrom u Kelnu.

Merkelova i Šolc su put ka Buenos Ajresu nastavili rano jutros, ali će tamo stići nakon što lideri G20 počnu razgovore.

Izvori iz nemačke delegacije rekli su sinoć da će avion nemačke vlade dvoje zvaničnika prevesti do Madrida, gde će oni preći na komercijalni let za Buenos Ajres.

Nemačko izdanje "Hafington posta" objavilo je sinoć da je avion s Merkelovom, kojim je krenula na 15-časovni let ka argentinskoj prestonici, prinudno sleteo u Keln nakon otkazivanje pojedinih elektronskih sistema.

List "Velt" je objavio da je odluka o okretanju i vraćanju aviona "Erbas A340" doneta nakon jednog sata leta.

Hitne službe u Kelnu su bile obaveštene na vreme i sačekale su avion na pisti po sletanju.

2024 © - Vesti online