Petak 30.11.2018.
00:03
Vestionline

Jović dvostruki strelac, gol dao i Marković (VIDEO)

Tanjug/AP
Jović bio neumoljiv i protiv Marseja

Luka Jović (20), koji je posle 12 kola u nemačkom prvenstvu s devet golova među tri vodeća strelca Bundes lige, s pet pogodaka je na deobi prvog mesta i u Ligi Evrope. U pretposlednjem kolu u H grupi Ajntraht je u Frankfurtu očitao lekciju Marseju s 4:0, a naš napadač je dvaput zatresao mrežu. 

Prvi gol je dao u 58. sekundi. To je najbrži pogodak nekog nemačkog tima u drugostepenom takmičenju evropskog klupskog fudbala (od sezone 2009/10). Sledeća dva puta mreža se zatresla tako što su igrači Marseja pogodili sopstvenu: Brazilac Luiz Gustavo u 17. minutu katastrofalnom greškom, a Gvinejac Buna Sar u 62. Poslednji francuski tim koji je na jednom meču postigao dva autogola bio je Lion još 1975. protiv Briža u Kupu UEFA.

Jović je dotukao suparnika u 67. minutu, a zamenjen je u 80.

Mijat Gaćinović je za domaćina odigrao ceo meč, a Filip Kostić je ušao u 64. minutu. U pet duela u grupi do sada Ajntraht je postigao 15 golova, što nije pošlo za rukom nijednom nemačkom timu. Na svakoj utakmici strelac je bio neko od naših igrača. 

U timu Marseja ceo meč je odigrao Nemanja Radonjić.

U toj grupi, u kojoj su Ajntraht i Lacio već bili obezbedili plasman u šesnaestinu finala dogodine, Apolon je na Kipru bio uspešniji od italijanskog tima s 2:0. U vođstvo je došao sjajnim "makazicama" francuskog napadača Davida Fopale u 31. minutu, a Saša Marković je postavio konačan rezultat u 82. 

Sergej Milinković Savić nije bio u timu Lacija.

Tanjug/AP
Markoviću je preostalo da ugura loptu u gol posle brzog protivnapada
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
2024 © - Vesti online