Petak 30.11.2018.
02:30
Telegraf.rs, Vestionline

Ako vaš partner ima neku od ovih 11 osobina, onda definitivno nije za vas

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Veoma je razočaravajuće kada upoznate nekoga ko ne ispunjava vaše kriterijume, ali nemojte odustajati od potrage za pravom i iskrenom ljubavi.

Ukoliko se udate za osobu koja je sušta suprotnost onome što trebate, možete i sebe i partnera da stavite u nezgodnu situaciju. Kako biste izbegli nepovratne posledice, uzmite u obzir sve osobine vašeg partnera pre nego izgovorite sudbonosno “da”. Ukoliko vaš partner ima neke od sledećih osobina, savetujemo vam da dobro razmislite želite li sa njim da planirate budućnost.

Mrzi životinje

Dosta ljudi voli životinje. Kako možete da ne volite prelepog i vernog psa ili pufnastu i umiljatu macu? Zapamtite, druga priča je ukoliko se osoba plaši životinj ili je alergična na njih. Ali, ukoliko muškarac za koga želite da se udate prosto mrzi životinje bez nekog razloga, to je crveni alarm koji može da vas upozori da osoba sa kojom ste nije uopšte empatična.

Ne poštuje osnovna pravila veze

Niko ne voli da mu se sve vreme priča šta treba da radi. Ukoliko ga zamolite da ne radi nešto što vas povređuje ili vam smeta, a on to opet radi, to je nedostatak poštovanja prema vama na kome i ne može baš mnogo da se radi. Svaka veza ima neka osnovna pravila koja oba partnera trebaju da poštuju kako bi održavali zdravu vezu.

On često krši obećanja

Normalno je da nešto zaboravite s vremena na vreme jer svi mi grešimo. Isto se dešava i sa prekršenim obećanjima. Ako vaš muškarac često krši obećanja i zaboravlja na njih, zabrinite se.

Nezreo je

On se ne libi da nekoga izbaci iz života samo zato što su imali mali nesporazum. Nebitno o kome je reč, on će preseći. Zapamtite, nestrpljenje nije dobar znak, posebno kada je reč o ljudima do kojih vam je stalo.

Ne priznaje da je pogrešio

Svako greši i s vremena na vreme kaže nešto pogrešno. Ukoliko on ne priznaje da je pogrešio i stalno se svađa, odustanite od njega. Takva glavobolja vam nije potrebna. Uvek ćete vi biti krivi za sve, a on će uprkos svemu uvek biti u pravu.

Nikada ne završava svađu

Neslaganja u vezi su moguća i zapravo mogu da budu veoma zdrava za dobar brak. Ali, svaka svađa mora da se završi nakon nekog vremena. Trebate uvek da budete otvoreni i iskreni prema osobi do koje vam je stalo. Ako se ne slaže uvek sa vama to je ok. Ali nemojte da dozvolite sebi da budete sa nekim ko se bez prestanka svađa sa vama.

Ne dopušta vam da pričate

Kada pokušate da započnete razgovor sa njim on se ne libi da se okrene i ode. Ovo pokazuje nedostatak komunikacijskih veština i poštovanja prema vašem mišljenju.

Laže

Male, bele laži mogu da tolerišu do neke granice. Ali, ako vas on stalno iznova i iznova laže to će nepovratno uništiti vašu vezu. Svaka zdrava veza počiva na poverenju, a kako da verujete nekome ko vas stalno laže. To će vremenom ubiti ljubav koju osećate.

Ograničen je

Odbija da vidi stvari iz drugog ugla osim iz njegovog. Možda će pokušati da vas zaustavi da radite stvari onako kako ste navikli i da vas svakodnevno ometa. To je jako teško podneti.

Vi niste prioritet

Zdrava veza je ona u kojoj partneri i daju i dobijaju. Oboje trebate da budete otvoreni i iskreni i spremni da se žrtvujete. Ukoliko mu niste prioritet u životu, onda verovatno nije zainteresovan za vas kao vi za njega. Verovatno ćete uvek biti ostavljeni po strani.

Nasilan je

Nasilje ima mnogo oblika od mentalnog do fizičkog. Ne postoji razlog koji bi opravdao nasilno ponašanje vašeg muškarca. Nikada ga nećete promeniti u nešto što on nije i ne zaslužujete da budete sa nekim ko vas povređuje.

2024 © - Vesti online