Četvrtak 29.11.2018.
10:23
Vestionline

Terzić: Zvezda ima ozbiljan potencijal i budućnost

MN Press
Zvezdan Terzić

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su poslednji meč u gostima u Ligi šampiona gde su izgubili od Napolija, a utakmici je prisustvovao i generalni direktor tima iz Ljutice Bogdana Zvezdan Terzić.

Istakao je da je drugo poluvreme na utakmici sa Napolijem ostavilo odličan utisak na ljubitelje crveno-belih i da veruje u budućnost ove ekipe.

- Možda se na početku nismo snašli sa onako brzom i izvanrednom igrom Napolija, kao da igrači nisu verovali u sebe. U drugom poluvremenu pokazali smo se u potpuno drugačijem svetlu, posebno u poslednjih pola sata. Verovatno su izmene i ulazak Joveljića, Jovančića i Ebisilija doprinele da steknemo sigurnost na sredini terena i uveren sam da smo pokazali da Zvezda ima ozbiljan potencijal i budućnost. U drugom poluvremenu pokazali smo još jednom da možemo da igramo protiv najboljih, a Marko Marin da može da igra u svakom timu Evrope. Ostaje žal što nismo ušli od početka sa više samopouzdanja jer smo u nastavku pokazali da znamo da igramo - istakao je Terzić.

Niz povreda praktično je krojio tim crveno-belih.

- Sigurno da su kadrovski problemi značajno uticali na odnos snaga. Jovančić i Ebisilio su juče odradili tek prve treninge posle povreda, a ipak su doneli mnogo svojim ulaskom. Ovo je još jedna potvrda da smo ispravno postupili kad smo doveli toliko igrača jer u suprotnom ne bismo izdržali ovaj ritam. Okupili smo se početkom juna, 37 utakmica ćemo odigrati tokom polusezone boreći se na tri fronta.

Poslednji duel u grupnoj fazi Zvezda će odigrati pred svojom publikom protiv Pari Sen Žermena.

- Crvena zvezda je potpuno drugi tim kad igra na svom stadionu i pred domaćom publikom. Imamo šablon koji se ispostavio kao dobar protiv Liverpula. Potrebno je da igrači preuzmu odgovornost. Fenomenalnu podršku smo imali i u Napulju, navijači su bili sjajni, nisu napravili nijedan problem i tokom čitave utakmice su nas bodrili na spektakularan način - poručio je Terzić.

2024 © - Vesti online