Četvrtak 29.11.2018.
00:12
Vestionline, crvenazvezdafk.com

Milojević: Prvo poluvreme mimo dogovora, drugo mnogo bolje

crvenazvezdafk.com
Vladan Milojević na San Paolu

- Čestitam Napoliju na pobedi. Utakmica je bila dobra i interesantna, mogu da je podelim na prvo i drugo poluvreme. Ono što smo želeli i spremali, nismo baš odradili kako smo i hteli u prvom, zato je drugi deo bio najbolji na gostovanju u Ligi šampiona. Posle Pariza i Liverpula, to poluvreme je putokaz kako se igra u Evropi - rekao je Milojević.

Trener Zvezde posebno je istakao zašto je ponosan.

- Čestitam i mojim igračima, posebno sam ponosan i srećan što treniram igrače koji su dali sve od sebe bez obzira na sve, kao što je na primer Dušan Jovančić, koji je imao samo jedan trening, ili Milan Pavkov. Ponosan sam što imam takve igrače, a videli smo i malog Dejana Joveljića koji izrasta u fantastičnog igrača, pred njim je svetla budućnost, zaslužuje i dobijaće šansu u budućnosti.

Milojević je naglasio i da nije bilo iznenađenja na stadionu San Paolo i objasnio je razlog nešto slabijeg izdanja u prvom poluvremenu.

- U pripremi meča znali smo kakva je leva strana sa Ruijem i Fabijanom Ruziom, ali nismo rešavali probleme kako je trebalo. Najveća dva problema imali smo sa kratkim i malim dijagonalama, posebno Hamšika i Alana, i nismo uspeli da vršimo pritisak na njih dvojicu. Posle izmena je to izgledalo mnogo drugačije u drugom poluvremenu. Srnić je prvi put igrao na mestu zadnjeg veznog, ulaskom Jovančića dobili smo stabilizaciju i kontrolu igre, pa smo i lakše dolazili do ofanzivne trećine terena. Nije bilo nikakvog iznenađenja, samo nismo uspeli da se od početka adaptiramo na stil igre fantastične ekipe kao što je Napoli. Mislim da bilo koja ekipa prođe dalje, to i zaslužuje. Napoli, PSŽ i Liverpul su prilično izjednačeni po kvalitetu.

Posebno se osvrnuo na podršku navijača u Napulju koji su sjajno bodrili ekipu.

- Opet se videlo da nam mnogo znače. Toliko dobrih stvari smo uradili i njihova uloga je jako velika u tome. Sjajno su se ponašali i u gradu kako sam čuo, bilo ih je iz Beograda, svih krajeva Srbije, ali i inostranstva, i čestitam im od sveg srca na ponašanju. Još jednom smo pokazali da nismo baš onakvi kako ostali deo Evrope želi da nas prikaže. Žao mi je što nismo imali prilike da imamo njihovu pomoć i da se oni pokažu u pravom svetlu i u Liverpulu i u Parizu. I sada se čuju u pozadini dok pričam, stvarno su fenomenalni, hvala im na svemu u ime cele ekipe.

U poslednjem kolu C grupe Zvezda će dočekati Pari Sen Žermen 11. decembra.

- Nema velike priče o motivaciji, niti posebno treba da to radim za meč Lige šampiona. Nismo bili učesnici više od 20 godina, biće krcata Marakana i vrela atmosfera. Nema potrebe za dodatnom motivacijom, 6:1 iz Pariza je više nego dovoljno, imamo dosta motivacije za Pari Sen Žermen - zaključio je Milojević.

2024 © - Vesti online