Sreda 28.11.2018.
22:55
Vestionline, Tanjug

"Mnogi Hrvati neće odustati od ustaškog pozdrava"

printscreen youtube
Marko Perković Tompson

"Tompson i mnogi Hrvati neće nikad odustati od ustaškog pozdrava ''Za dom spremni'' jer je Tuđmanova Hrvatska nastala na temeljima zločinačke NDH. Jasno je kao dan da je tzv. Domovinski rat bio nastavak rata NDH za Veliku Hrvatsku bez Srba i da ga nije moguće odvojiti od ustaštva", navodi se u pisanoj izjavi Linte.

On je ukazao da se hrvatski veterani nisu borili za vrednosti antifašizma i za multietničku Hrvatsku u kojoj bi hrvatski i srpski narod bili ravnopravni, već za obnovu NDH, što je značilo masovno ubijanje i proterivanje Srba i otimanje i uništavanje njihove imovine. 

Linta ističe da je Lora Vidović u svojoj analizi tačno istakla da sve bitne institucije tolerišu ustaštvo i ustaške simbole: policija, sudovi, tužilaštvo, Katolička crkva, Hrvatska televizija i drugi mediji. 

Pored navedenih institucija ustaštvo tolerišu i promovišu HDZ i druge stranke desnice, pola miliona hrvatskih veterana, Fudbalski savez Hrvatske i mnogi drugi. 

- Takođe, Lora Vidović tačno kaže je u Hrvatskoj ustaštvo postalo opšteprihvaćeno, da se uvuklo u sve pore društva i da je faktički rehabilitovano. Zbog toga je sasvim normalno da većina Hrvata prozivanje i kritiku ustaša smatra blaćenjem tzv. Domovinskog rata - dodao je Linta.

2024 © - Vesti online