Sreda 28.11.2018.
15:14
Sportski žurnal, Vestionline

“Mogao sam da ostanem bez noge”

MN Press
Košarkaška reprezentacija Srbije

Već dugo je van parketa zbog zdravstvenih problema, a konačno je i javnost saznala kroz kakvu je dramu prošao proteklih meseci.

Paunić je povredio koleno krajem aprila, zaradio je parcijalnu rupturu ligamenata i posle konsultacija sa lekarima otišao je na operaciju. Po dogovoru sa Tofašom vratio se u Beograd na rehabilitaciju. Neočekivano, krenuli su problemi.

- Kada sam počeo sa oporavkom, krenule su i visoke temperature. Mislio sam da sam se prehladio, da sam zakačio neki virus. Ali, prošlo je desetak dana, a situacija je svakim danom bila sve gora. Odmah sam kontaktirao doktora koji mi je rekao da je to normalno posle operacije. Pritom, koleno je počelo da menja boju i da otiče. Slao sam fotografije i uvek dobijao isti odgovor. Sve do trenutka dok se nisam srušio na terapiji - ispričao je za Sportski žurnal Paunić.

Analize krvi su jasno pokazale da postoji bojazan od pojave sepse.

- Zbog sepse je postojala opravdana bojazan da ta izuzetno opasna bakterija ne zahvati kost i ligamente što znači da bih ostao bez noge. A, ako se raširi kroz krv, onda može da bude i fatalno. Sve u roku od sedam dana! Opet sam otišao na operaciju - rekao je Paunić.

On je rekao da je selektor Aleksandar Đorđević bio upoznat sa celom situacijom i da mu je "večno zahvalan", kao i saigračima iz reprezentacije koju su znali kakvo je stanje i stalno ga kontaktirali i nudili pomoć.

- Hvala im, a na mene će moći da računaju na meču sa Grčkom, jer ću biti najveći navijač. Mnogo je važno da ova dva meča odradimo kako treba i da se plasiramo na Svetsko prvenstvo - poručio je košarkaš Tofaša.

2024 © - Vesti online