Utorak 27.11.2018.
20:26
Vestionline, Mozzartsport.com

Milojević: Čast mi je što se nadmećem s Ančelotijem

Tanjug/AP
Vladan Milojević i Slavoljub Srnić na pres-konferenciji u Napulju

- Ponoviću reči možda i najboljeg trenera u Evropi, Karla Ančelotija da smo mi fascinantni autsajderi. Znali smo, kada smo se plasirali u Ligu šampiona, da ćemo se nameriti na najbolje klubove u svojim zemljama. Mi imamo par igrača koji su igrali na top nivou. Pored Napolija, PSŽ i Liverpul će biti glavni kandidati za osvajanje Lige šampiona. Moji momci to znaju, ali isto tako znaju da su u svakoj narednoj utakmici sve bolji i bolji - kazao je Vladan Milojević.

Za revanš u Napulju su upitni Jovančić i Pavkov, a Savić i Stojković takođe nisu u timu.

- Imamo kadrovskih problema, pojedinci su bili dugo povređeni. Sa nama su Pavkov i Jovančić, donećemo odluku posle večerašnjeg treninga, ili uoči utakmice. Razumite nas, moramo nešto da sakrijemo. Mada ja znam da vi italijanski novinari volite sve da znate. Ja nisam od onih koji razmišljaju o onome šta bi bilo kad bi bilo. Voleo bih da imam ovde Vujadina i Stojkovića. Međutim, fudbal nije individualni sport. Naša ekipa ne zavisi od pojedinca. Teško mi je što su mi igrači povređeni.

Na poslednjoj konferenciji za medije Vladan Milojević je delovao kao čovek koji previše ne analizira igru rivala, već kao trener koji je fokusiran na svoj tim. Očigledno je to bio blef.

- Na ovakvom nivou nema nekog posebnog iznenađenja. Napoli ima određeni način igre. Većina njih je bila ovde i prošle godine. Verovatno žele da osvoje Ligu šampiona i Skudeto. Ne znam da li mogu da nas iznenade. Mi ćemo gledati nas i kako ćemo se mi ponašati na terenu.

Zvezda ima šansu da pozitivnim rezultatom dođe na korak od evropskog proleća. Nešto što je u junu izgledalo nezamislivo.

- Svaka naredne utakmica je važna. Situacija je takva da igramo protiv fantastičnog rivala, ali prvi put ćemo moći da računamo na pomoć navijača. Mi ne gledamo da li imamo ili nemamo šanse da prođemo dalje. Mi predstavljamo Zvezdu, najveći klub na Balkanu. Sama Liga šampiona nam daje mogućnost da Zvezdu vratimo tamo gde joj je mesto. Da, nama je ovde mesto po tradiciji i navijačima. A naše snove ne može niko da nam uzme. Sportisti smo i nadamo se.

Poručio je da se ne plaši Ančelotija. 

- Mi svaku utakmicu pripremamo isto. Nemamo mi čega da se plašimo. Da sam takav ne bih bio na ovom mestu. Ovo je mnogo lepa godina za moj klub. Davno, 262 kilometara odavde, u Bariju, Zvezda je postala prvak Evrope. U takvom klubu niko se i ničega ne plaši. Meni je velika čast da se nađem pored Karla Ančelotija i da se nadmećem protiv njega, ali se ne plašim.

Najavljuje se da će Napoli istrčati sa svim najjačim adutima. Jasan je da se predstavnik Italije opekao u Beogradu, kada je verovao da će bez Hamšika i Mertensa stići do sigurne pobede

- Mi dolazimo iz male, ponosne zemlje. Nismo atraktivni. Moguće je da su nas gledali drugačijim očima. Ali nemam ja šta tu da dodam.

2024 © - Vesti online