Sreda 28.11.2018.
14:00
S. V. - Vesti

Čuo se i glas Srba

S. Vujić
 

Zaključak okupljanja bio je taj da je neophodno sveobuhvatno dalje uključivanje mladih, kao i povezivanje sa školskim sistemima. Isto tako, potrebno je i unapređenje prenosa radio emisija uživo putem interneta, kao i bitnost prisustva ženskog glasa u etru.

Učesnici skupa, kojih je bilo oko dve stotine došli su iz svih delova Australije. Konferencija je otvorena svečanom aboridžinskom ceremonijom dobrodošlice ispred Kovnice novca u Pertu,  a završena redovnom godišnjom skupštinom Saveta.

Domaćin ovogodišnje konferencije bila je radio stanica 6EBA 95.3FM iz Perta, u čijem odboru se nalazi i predstavnica srpske zajednice Diane Popovich. Gospođa Dana, kako je većina radio slušalaca Zapadne Australije zna, svojom emisijom Glas Srba upravo na 95,3 FM svakog četvrtka od 15.30, već godinama unazad zabavlja i informiše publiku širom zemlje.

S. Vujić
 

Dana se, pored svih ostalih redovnih radijskih obaveza, angažovala i na organizaciji ovogodišnjeg velikog skupa. Time je zajedno sa svim ostalim članovima stanice 6EBA, kao što su Pola Cakisiris, Pol Pirman i Gordon Stejsi učinila da konferencija bude proglašena ne samo za vrlo uspešnu, već i za najlepšu i najprijatniju od kad se ovi skupovi organizuju.

2024 © - Vesti online