Utorak 27.11.2018.
17:01
Vestionline

Toti ulazi u Rominu Kuću slave

Twitter
Dres koji će biti uručen Princu Rima

Frančesko Toti (42), najveća Romina legenda, koji je vrhovno mesto u njenoj istoriji zaposeo i kao igrač s najviše utakmica (786) i kao najbolji strelac (307 golova), biće primljen i u Kuću slave rimskog kluba. Takva počast za nezaboravne asove "vučice" uvedena je 2012. U njoj je 28 fudbalera, a među njima su i Argentinac Gabrijel Batistuta, Brazilac Kafu, Francuz Vensan Kandela, Nemac Rudi Feler, Vičenco Montela, Karlo Ančeloti...

Za Totija, koji se povukao na kraju pretprošle sezone, pripremljen je poseban dres, prosiven s mnogo simbolizma. Dizajn je osmišljen 2012. iz glave Marija Kalva, koji je šio opremu za Romu sedamdesetih.

Dres ima motive iz različitih klupskih epoha. Upadljiva su tri dugmeta koji simbolizuju tri kluba iz kojih je Roma nastala 1927: Roman, Alba Audače i Fortitudo Pro Roma. Vuna je čista runska.

U čast Totijevog prijema među besmrtnike kluba izrađena je posebna majica koju je Princ Rima i izreklamirao. Na njoj je centralni motiv njegova silueta iz igračkih dana. Broj komada za prodaju je ograničen. 

2024 © - Vesti online