Utorak 27.11.2018.
14:43
Vestionline

Da li je "T1tan" Titan: Oliver Kan tuži zbog golmanskih rukavica

EPA/Walter Bieri
Na sudu brani svoj ugled: Oliver Kan

Nekada je Oliver Kan (49) autoritativno branio gol Bajerna i nemačke reprezentacije, a sada želi da paradom na sudu odbrani svoj lik i delo. Podneo je tužbu protiv jedne firme koja pravi golmanske rukavice, smatrajući da je zloupotrebljen njegov nadimak iz igračkih dana Titan.

Ta firma, koja je osnovana 2016. u saveznoj državi Baden-Virtemberg, pravi rukavice pod brendom "T1tan". Jedinica u nazivu, naravno, ukazuje na golmanov broj na dresu (po starinski).

Kan nedvosmisleno u tome vidi vezu sa sobom. Zahteva odštetu od 250.000 evra i da se ime brenda više ne koristi. I on sam ima svoju manufakturu za izradu rukavica koja se zove "Golplej".

Proslavljeni vratar, viceprvak sveta s Nemačkom 2002, a evropski klupski šampion s Bajernom 2001, ne oglašava se ovim povodom ni preko advokata. Druga strana, međutim, nije nema.

- Nigde u Nemačkoj nije pravno zaštićeno ime Titan. Kan jeste i mi nemamo problem s tim da se tako zove bilo šta, od pesticida do veštačkih božićnih jelki. Opet, ne bismo ni nazvali brend po golmanu koji u svoje vreme nije imao dobru reputaciju kod publike. A titana među golmanima ima i većih...Sep Majer, Bufon, Nojer, Adler...- saopštavaju iz te firme koja baš Renea Adlera (33), sada čuvara Majncove mreže, ima za svog manekena. 

2024 © - Vesti online