Utorak 27.11.2018.
12:50
Vestionline

Golman nepoželjan u Vranju

MN Press
Uroš Đurić, golman Vranjanaca

Mladi golman Dinama iz Vranja, Uroš Đurić (24) bio je tragičar gostovanja u Beogradu, gde je "fenjeraš" Superlige primio šest golova od Partizana.

Vranjanci su odolevali napadima crno-belih sve do 38. minuta kada se dogodio veliki kiks čuvara mreže gostujućeg tima. Đurić je klizavu loptu posle centaršuta Danila Pantića pokušao da uhvati, ona mu se izmigoljila iz ruku i kroz noge prošla u gol. Bio je to početak katastrofe Dinama, ali i agonije za golmana.

On nije smeo da se vrati u Vranje nakon meča u Humskoj, ostao je u Beogradu posle skandalozne izjave trenera Radmila Jovanovića.

- Mi imamo problema sa golmanima, jer je naš prvi čuvar mreže protiv Čukaričkog povredio koleno, a ni ovaj (Đurić, prim. aut) nije trenirao osam do deset dana. Nemamo zamenu, to što je u njegovoj glavi rešićemo mi u klubu, te stvari. Neko će da ode iz kluba ili ćemo mu završimo karijeru. Razumete ? - rekao je Jovanović posle utakmice.

Posle ove izjave trenera Đurić je dobio pretnje iz Vranja uz optužbe da je namerno puštao golove Partizanu, pa nije smeo da se vrati na jug Srbije.

- Posle utakmice sam ostao u Beogradu, jer su me iz Vranja optužili za sve i svašta. Želim samo da sve izađe na videlo i da svi znaju da nemam veze s nameštaljkama. Ja sam pošten dečko, sportista, nečasnim radnjama se u životu ne bih bavio. Ceo svet mi se srušio kada sam ispustio loptu iz ruku, čak ni juče nisam mogao da prebolim tu grešku. Videli su i koji su gledali utakmicu kako sam podneo. To se dešava u sportu, pogrešio je i Karijus u finalu Lige šampiona - rekao je golman.

Uroš Đurić, koga su u njegovom klubu optužili su da je namestio utakmicu sa Partizanom, imao je šta da kaže i o spornoj izjavi Jovanovića.

- Kako ga nije sramota to da izjavi? Ne priliči čoveku u njegovim godinama. Bavim se fudbalom, od toga živim, a on da kaže da će mi završiti karijeru. Greške u fudbalu se dešavaju. Isti taj Jovanović mi je govorio da sam među pet najboljih golmana u Srbiji - ljutito je prokomentarisao izjavu šefa stručnog štaba.

Đurić kaže da će u narednim danima biti i jasnija slika oko njegovog nastavka karijere u Dinamu.

- Trebalo bi da odem iz Dinama - završio je mladi golman.

Dinamo iz Vranja je poslednji na tabeli sa svega sedam bodova. Na gostovanjima nije osvojio nijedan, primio je 28 golova i dao samo jedan.

Doživeo je teške poraze od Zvezde, Čukaričkog i Partizana, ali je ovaj poslednji iz nekog razloga vrlo teško pao Vranjancima, kao i prvi kada je sada suspendovani trener Dinama Dragan Antić Recko izjavio da je Partizan pobedio uz pomoć sudija. Antić od početka sezone nije skrivao simpatije prema Crvenoj zvezdi, a isto su činili i igrači kluba.

U sledećem kolu dočekuje niški Radnički, drugoplasirani tim Superlige.

2024 © - Vesti online