Utorak 27.11.2018.
10:49
Vestionline

Kitarovićeva i teniseri "dernečili" uz Tompsona (VIDEO)

Instagram
Hrvatska predsednica slavi uspeh tenisera te zemlje

Ona je u svom kabinetu uručila odlikovanja igračima i članovima stručnog štaba hrvatske Dejvis kup reprezentacije i održala lekciju o odgovornom ponašanju i mladima koji u teniserima vide uzore. Liberalni portali navode da je nakon toga usledio "dernek sa Tompsonovim pesmama".

Kitarovićeva je otpevala Tompsonov "šlager" - "Lijepa li si", a sve je snimio i na svom Instagram  profilu objavio selektor Željko Krajan. U više navrata, Kitarovićeva je priznala da voli Tompsonovu muziku i da ne zna za neke njegove sporne pesme.

Međutim, Tompsonov najveći "hit" bila je pesma "Jasenovac i Gradiška Stara", koja slavi ustaške logore i klanje Srba. Tu su i "Čavoglave", koje počinju sa pozdravom "Za dom spremni!", kao i  niz stihova iz drugih pesama koje imaju ustaške aluzije. Zbog toga je Tompsonu zabranjeno da peva van Hrvatske.

Kolinda Grabar Kitarović pevala je iz sveg glasa Tompsonove pesme i tokom posete hrvatskoj dijaspori u SAD.

Javni pravobranilac Lora Vidović pozvala je nedavno Tompsona da iz svoje pjesme izbaci ustaški pozdrav "Za dom spremni!" i upozorila da hrvatska policija ne podnosi prekršajne prijave zbog isticanja ustaških simbola.

Ona je za riječki "Novi list" istakla da relativizovanje zločina NDH narušava osnovne vrednosti hrvatskog Ustava, a izostanak reagovanja stvara prostor za mržnju.

2024 © - Vesti online