Ponedeljak 26.11.2018.
20:08 >> 20:09h
Vestionline

Novi šuterski festival Podgoričana

abaliga.com
Erl Klark, najbolji igrač Budućnosti

Zadar 69:89 Budućnost (16:25, 14:19, 17:22, 22:23)

Ekipa Aleksandra Džikića postigla je 16 trojki iz 26 pokušaja, bila izuzetno raspoložena sa distance, baš kao protiv moskovskog CSKA u Evroligi, ali je i odbrana bila na nivou.

Domaćin je postigao samo 30 poena u prvom poluvremenu, sredinom druge deonice prednost je iznosila i 23 razlike (39:16), pa povratka nije bilo.

Zadrani su u finišu druge četvrtine najavili da bi mogli da stvore probleme favoritu, ali prednost Podgoričana ni tada nije padala. Rekordno vođstvo aktuelni šampion je imao u sredinom poslednje dionice kada je vodio 82:54.

Suad Šehović i Edvin Džekson su postigli po četiri trojke, Amerikanac je bio najefikasniji sa 16 poena, jedan više od Erla Klarka. Nemanja Gordić se zaustavio na 13, dok su po 12 dodali spomenuti Šehović i Danilo Nikolić. Sa druge strane, istakao se Vilijam Mekgeriti sa 18 poena.

Pred kraj meča, nestalo je svetla u dvorani "Krešimir Ćosić", ubrzo je osvetljenje ponovo aktivirano, ali je na terenu vidljivost bila znatno slabija. Situacija je iznenadila sve aktere meča, a dok su navijači Zadra pevali prigodne pesme o pomenutom događaju, na klupi Podgoričana je zavladao smeh.



Izabranici Aleksandra Džikića tako su stigli do sedmog trijumfa u sezoni, uz dva poraza, i dele drugo mesto na tabeli regionalnog takmičenja sa ekipom Mege.

U narednom, desetom kolu, Budućnost na svom terenu dočekuje ekipu Mega Leksa, dok Zadar igra u Beogradu protiv Crvene zvezde.
2024 © - Vesti online