Ponedeljak 26.11.2018.
16:21
blic.rs

Odblokiran autoput: Stotine kamiona stajalo parkirano na ulazu u Beograd

pixabay.com
Foto: Arhiva

Razlog je bio još jedan u seriji protesta prevoznika koji su parkirali svoja vozila u zaustavnoj traci na autoputu i najavili da će tu ostati sve do 20 časova. Ipak, kada im je javljeno iz Ministarstva finansija da će biti primljeni na razgovor, oko 15.30 su odblokirali prometnu saobraćajnicu, ali i sam terminal.

Organizator protesta je Udruženje "Međunarodnog transporta" iz Kraljeva, koje u svojim zahtevima traži bolje uslove za srpske prevoznike.

"S obzirom na to da zadržavanja na granicama i unutrašnjim carinarnicama traju previše dugo tako da broj kilometara, a time i ostvareni prihod nije u skladu sa realnim mogućnostima, a utiče i na napuštanje naših vozača i odlazak u druge zemlje, tražimo da se preduzmu sve mere da se zadržavanja na granicama svedu na razumnu meru, a na unutrašnjim terminalima dovedu na nužan minimum", obrazložili su u saopštenju iz ovog udruženja i dodali da je naplata parkiranja u carinskom postupku protivzakonita te zahtevaju hitno ukidanje.

Iz Uprave carine su rekli da ovo nije prvi najavljeni protest Udruženja "Međunarodnog trasporta".

- Vozači imaju listu sa puno zahteva koje žele da se ispune, kao i termin za razgovor sa određenim zvaničnicima u Ministarstvu finansija, koji su danas uspeli da dobiju - rekli su iz Uprave carine.

Ministarstvo finansija je u saopštenju navelo da će razmotriti zahteve koje je iznelo udruženje "Međunarodni transport", kao i da će sa njima uskoro biti održan sastanak.

2024 © - Vesti online