Ponedeljak 26.11.2018.
13:01
Vestionline

Anti-Superklasiko: "Derbi Lanterne" s divnim prizorima na tribinama (VIDEO)

EPA/Simone Arveda
Koreografija navijača Đenove kojom su obeležili 125 godina voljenog kluba

Varvarska navijačka strast nije dala da se u Buenos Airesu odigra revanš finala Kupa Libertadores između River Plate i Boke juniors, gradskih suparnika, najljućih rivala agrentinskog fudbala. U isto vreme fudbal je uplovio u mirnu djenovljansku luku.

U 97. okršaju Đenove i Sampdorije, a 71. u Seriji A, pobednika nije bilo. Formalno gost na stadionu "Luiđi Feraris", koji dele oba kluba, poveo je u 8. minutu preko Fabija Kvaljarele. Izjednačio je fantastični Poljak Kžištof Pjontek iz penala u 17. Tako je s deset pogodaka zadržao čelo liste strelaca, opet s golom više od Juventusovog asa Portugalca Kristijana Ronalda. 

I ovaj gradski derbi Lanterne (svetionik koji je simbol Đenove) bio je prilika za navijački performans na obe tribine, koji je stvorio prelepu sliku. Poklonici Đenove su koreografijom, na kojoj su dominirali portreti nekoliko slavnih ličnosti kluba, obeležili 125 godina od osnivanja (7. septembar 1893). To je bio i motiv na tribini duž igrališta koju su zaposeli kao domaćini utakmice. 

Iza suprotnog gola navijači Sampdorije su u moru klupskih zastava razvili transparent. Na njemu je pisalo: "Pre nas je bio mrak, a onda je došlo svetlo - 12. avgust 1946". Ukazano je na datum kada su se predratni klubovi Sampjerdaraneze i Andrea Dorija spojili u jedan.

2024 © - Vesti online