Ponedeljak 26.11.2018.
11:50
Vestionline

Kiks Dinamovog golmana je školski primer za nauk kako ne treba (VIDEO)

MN Press
Imao je Đurić protiv Partizana i pravovremene intervencije

Partizan je s pola tuceta golova ispratio kući debitanta u najboljem društvu našeg fudbala Dinamo iz Vranja - 6:0 - ali mu mrežu nije načeo rano. Igrao se 37. minut.

Pantić je iz slobodnog udarca uputio oštar centaršut na peterac, a pošto tu loptu niko od njegovih saigrača nije zahvatio, izgledalo je da će ona sigurno da završi u Đurićevom naručju, pa čak i kada je kao "žabica" dobila ubrzanje od vlažnog terena neposredno pred njim. To je uvek nezgodna zgoda po golmana na koju mora da bude pripremljen s obzirom na vremenske prilike.

Đurić je ubrzanu loptu dočekao nespretno, s dozom nonšalancije, kao da će mu se ona sama zalepiti za ruke. Proklizala mu je kroz rukavice, a možda ni tako ne bi na kraju završila preko gol-linije iza njegovih leđa da mu je bar položaj tela bio golmanski. Sa široko raširenim nogama nije ni mogao da se nada boljem nego situaciji u kojoj i deca u školskom dvorištu zadirkuju golmana među sobom da mu je potrebna suknja. 

Đurić je učinio medveđu uslugu svom timu, koji bi možda i odoleo "crno-belima" makar u prvom poluvremenu da mu rođeni golman nije srušio ambiciju (na 2:0 povisio je Gomes u 42. minutu), ali je trenerskim školama za čuvare mreže ostavio dobar primer kako ne treba da se drži u datim prilikama.

Kada golman ni iz čega primi gol kroz noge, najčešće nas to podseti na nesrećni pogodak koji je Zvezdin čuvar mreže Stevan Stojanović primio u revanšu polufinala Kupa šampiona protiv Bajerna na "Marakani" 1991. Dika je tada, međutim, uradio sve što golman i treba da učini. Kleknuo je na jedno koleno, s povijenim telom prema lopti, ali je Augentalerov šut toliko bio snažan da je probio Stojanovićeve ruke za 1:1 i muk na našem najvećem stadionu. Ostalo je istorija...

  

2024 © - Vesti online