Ponedeljak 26.11.2018.
18:00
B. M. - Foto: Lična arhiva

Metastaze ne daju mira

Lična arhiva
Aleksandar Gajić posle operacije izvršene ovih dana

Tu nemački specijalisti daju sve od sebe da zaustave širenje agresivne i opasne vrste tumora na malom mozgu ovog ljupkog mališana. Nažalost, mali Aleksandar je proteklih dana ponovo podvrgnut hirurškom zahvatu. Lekari su mu izvadili kateter na glavi ugrađen posle jedne od ranijih operacija na malom mozgu. Mirjana Janković, Aleksandrova tetka, kaže da je dečak pre poslednje operacije izgledao dobro, išao je na hemoterapije i na česte kontrole i da nisu mogli ni da naslute da nešto, ipak, nije kako treba.

- Aleksandar je hodao bez problema, bio je veseo i osetio se napredak u njegovom lečenju, što nas je sve hrabrilo, ali su lekari na poslednjim pregledima konstatovali da je rak ponovo metastazirao na vrlo nepristupačnom mestu malog mozga. Ranijim operacijama uspeli su da smanje veličinu tumora, ali ne i da ga u celosti odstrane, jer se nalazi između mozga i kičme.

Lekari imaju nadu da će kroz hemioterapiju zaustaviti širenje raka, a mi svi želimo da se bolest u celosti zaustavi i da mali Aleksandar, koji je veliki borac i sve hrabro podnosi, potpuno ozdravi i ima normalno detinjstvo. Ovom prilikom zahvaljujemo se od srca svim tim divnim ljudima što su mislili na našeg Aleksandra.

Iskreno se nadamo da će izaći kao pobednik iz ove teške bitke, a mi mu jednog dana prepričavati koliko je dobrih ljudi širom sveta, znanih i neznanih mislilo na njega i molilo se za njegovo ozdravljenje. Kao i to da će jednog dana i on biti u mogućnosti da nekome pomogne - kaže Mirjana Janković.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online