Ponedeljak 26.11.2018.
18:00
K. Nedeljković - Vesti - Foto: N. Rakić

Dobrota zagrejala ranjena srca

 

N. Rakić
Zahvalnost do neba: Tatjana Bošković

- Ovako dobri ljudi vas prosto ostave bez reči. Koliko smo im zahvalni, kao i "Vestima" koje su imale sluha za našu muku, teško je u reči pretočiti. Za gospodina Jovana imamo samo reči hvale, jer je ponovo mislio na nas i poželeo da nam pomogne, iako nas ne poznaje. To ne može svako. Sve najlepše mu želimo, hvala mu do neba, baš kao i toj divnoj ženi iz daleke Australije! Srce nam je na mestu, što postoje tako plemeniti ljudi, a to nismo mogli ni da naslutimo sve dosad - kazala je Tatjana Bošković, vidno obradovana.

Ipak, ono što je trenutno tišti jeste i situacija sa najmlađom dečicom.
- Taman što sam uspela da Katarinu malo oporavim od teške prehlade, i Jovan je već danima pod visokom temperaturom. Malaksao je i samo ga vodim od lekara do lekara. Budući da je i moje zdravstveno stanje narušeno i da često i sama budem u jakim bolovima zbog skolioze i problema sa kičmom, jedva da mogu da se potpuno posvetim nezi najmlađe dečice. Trpim, moram zbog njih dok ne ojačaju - iskreno će Tatjana.

Ona i suprug Nebojša sa svojih šestoro dece: Stefanom (23), Danilom (19), Stevanom (18), Marijom (17), Jovanom (8) i Katarinom (7) inače žive samo od 20.000 dinara mesečno, koliko dobijaju na ime socijalne pomoći i dečjeg dodatka, jer su oboje ostali bez posla.

- Iskreno govoreći, zahvaljujući pomoći koja nam je već stizala od plemenitih čitalaca "Vesti" uspeli smo da rešimo većinu problema. Da obezbedimo ogrev za zimu, lekove, hranu i namirimo dugovanje za struju. Najveću muku nam predstavlja krov, koji je mahom od slame. Za njegovu sanaciju, bilo bi nam neophodno oko 900 evra, o kojima možemo samo da sanjamo. Zato ćemo sve što budemo mogli od donacija da prištedimo za tu svrhu. To nam je trenutno prioritet, jer ukoliko dođe do neke vremenske nepogode, lako možemo ostati bez krova nad glavom, što nas najviše brine - iskreno će Tatjana, koja nakon četiri carska reza, ima velikih problema sa kičmom, ima srčane tegobe i visok pritisak.

Zbog toga i ne može da nađe adekvatno zaposlenje. Suprug je ostao bez posla čuvara u jednoj firmi, a drugi ne može da pronađe. Nadniči gde god ga pozovu, ali to nije ni izbliza dovoljno da zadovolji i najmanje potrebe porodice. Mnogo toga im i dalje nedostaje i uslovi u kojima žive su jednako teški za sve, a oni nemoćni da sami bilo šta promene.

Deca jedino bogatstvo

Uprkos u teškim uslovima u kojima žive, sva deca Boškovića su zlatna. Odlični su đaci, mirni i ne prave nikakve probleme, ali posebnu brigu stvara to što je srednji sin Stevan mentalno zaostao, a osmogodišnji Jovan zbog teških uslova života i stresa vodi borbu sa psihosomatskim tegobama.
- Najstariji Stefan je student književnosti u Novom Sadu i ostala su mu dva ispita do kraja studija, pa sam veoma ponosna na njega. Sam se snalazi kako ume i zna da zaradi da bi sebi obezbedio da studira. Oko najmlađih imamo najviše brige. Namučeni su i oni bedom u kojoj živimo, često bolešljivi, a mi smo na mukama kako da im obezbedimo najpotrebnije. Nije bilo tako uvek, ali kada čovek ostane bez posla, situacija postaje i više nego ozbiljna - istakla je majka Tatjana.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online