Nedelja 25.11.2018.
10:51
Vestionline

Infantino zahtevao da se Superklasiko igra zbog novca

EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA
Đani Infantino

River Plejt i Boka Juniors trebali su da se sastanu u finalu najvećeg takmičenja u Južnoj Americi, ali je zbog velikih nereda revanš meč na "Monumentalu" odložen.

Domaći navijači kamenovali su autobus Boke i povredili nekoliko fudbalera, što je izazvalo incidente sa policijom, posle čega je duel odložen za dan kasnije.

Predsednik FIFA koji je bio gost Argentinaca je, prema informacijama domaćih medija dok se odvijala drama ispred stadiona ali i u svlačionicama, insistirao na odigravanju utakmice jer su TV prava bila rasprodata.

- Želim da neko bude odgovoran za ovo. Meč mora da bude odigran danas - rekao je Infantino na sastanku čelnika dva kluba i predstavnika KONMEBOLA.

Posle sastanka pojavili su se nezvanični navodi da je Švajcarac čak zapretio predsedniku Boke Juniors Danijelu Anhelisiju da će Boka biti diskvalifikovana ako ne bude pristala da igra. Zbog toga je derbi odložen sa 21h na 22h, potom na 22.30, pa na 23.15, pre nego što je stigla odluka o otkazivanju.

U međuvremenu, potvrđeno je da je utakmica odložena za nedelju od 21h po srednjoevropskom vremenu, ali je stadion "Monumental" suspendovan i još nije poznato kako će se situacija razvijati.

Prva utakmica na "Bombonjeri" završena je nerešeno 2:2.

2024 © - Vesti online