Subota 24.11.2018.
14:45
Vestionline

Ronaldo: Zašto uvek ja moram na doping test?

EPA/PETER POWELL
Kristijano Ronaldo

Iako iz Niona i Madrida uveravaju da je sve bilo po propisu Svetske antidoping agencije, pojedini mediji nastavljaju priču i prenose kako su pojedini igrači Reala češće testirani.

Pre finala Lige šampiona 2017. u kojem je u uzorku koji je dao kapiten Serhio Ramos pronađen deksometazon, da bi se sve prikazalo kao greška klupskog lekara, "Špigl" je pisao i o testiranju igrača u trening centru početkom februara iste godine.

Tamo je u kamp izbila velika tenzija kada su kontrolori došli da uzmu uzorke. List navodi da je posebno nervozan bio Kristijano Ronaldo kojem kontrolori nisu uspeli iz dva pokušaja da pogode venu.

U subotnjem izdanju, španski dnevnik "Sport" otišao je korak dalje i tvrdi da razlog Ronaldovog nezadovoljstva nije bio taj što je službenik koji je uzimao kontrolu bio nespretan, nego što je on jedan od onih koji najčešće daju uzorke.

"Sport" piše da su Ronaldo i Toni Kros igrači Reala koje gotovo redovno testiraju i mnogo veruju da to nije slučajno jer se tako pokrivaju drugi igrači, poput Ramosa, koji bi tek mogao da ima problema.

"Špigl" je takođe preneo i da je kapiten Reala morao na doping test sredinom aprila 2017. godine, dakle pre tog finala sa Juventusom u Kardifu. Njega su službenici zadržali na testiranju posle meča sa Malagom.

Ramos je tražio da se istušira pre odlaska na kontrolu iako je to kršenje pravila. On je rekao da ga igrači čekaju i da sve mora brzo da se završi i kontrolori su mu izašli u susret.Slučaj je zataškan, a magazin navodi da Ramos očigledno redovno uzima deksometazon, koji mu olakšava bol, a ujedno ima i efekat koji povećava koncentraciju i izdržljivost.

2021 © - Vesti online