Subota 24.11.2018.
16:35
Vestionline, Tanjug

Privrednici: Hrane ima dovoljno,zasad bez poskupljenja

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Oni su nakon sastanka sa sa predsednikom Srpske liste Goranom Rakićem, rekli novinarima i da za sada neće biti poskupljenja prehrambenih proizvoda. 

- Na sastanku je najveći akcenat stavljen na vlasnike trgovinskih radnji sa prehrambenim proizvodima, pošto je to trenutno najveći problem. Zaključak je, trenutno, da podizanja cena neće biti - rekao je predstavnik privrednika sa severa KiM Radoš Petrović. 

Kaže da ima hrane još za nekoliko dana i da će se privrednici svim sredstvima boriti da obezbede hranu za narod. 

- Podizanja cena neće biti i narod nema šta da strahuje. Molimo građane da uzimaju u prodavnicama samo dnevne potrebe i ne prave zalihe, da ne bi došlo do panike - rekao je Petrović. 

Privrednik iz Zvečana Dragan Nedeljković je naveo da su privrednici danas stali u funkciju Kriznog štaba i da će koordinisano raditi. 

"Želim građane da obavestim da robe ima dovoljno i da kupuju kao i prethodniih dana, da ne prave zalihe jer robe ima dovoljno i biće je dovoljno". 

Nedeljković je podsetio da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da će država pomoći da se snabdevenost poboljša, tako da nema razloga za paniku. 

2024 © - Vesti online