Petak 23.11.2018.
16:58
Vestionline

Zagorac: Za derbi je najvažniji reset pred utakmicu

Twitter/PartizanBC
Rade Zagorac: Nos mora da prolazi proces rehabilitacije, maska nije alibi

- Sve je ove sezone debitantsko za mene, tako i derbi. Imao sam sličnih utakmica, dosta finalnih i polufinalnih serija, tako da imam neki početni osečaj kako to može da izgleda. Priprema se ne razlikuje previše od ostalih mečeva. Najvažnija je mentalna priprema, reset pred utakmicu i dovođenje u  fazu da sve zamisli trenera možemo da sprovedemo na parketu - rekao je Zagorac.

Crvena zvezda je lider ABA lige sa šest poeba i dva poraza, Partizan je na poravnatih 4-4. Zagorac će i na ovom duelu igrati sa maskom zbog povrede nosa zadobijene na treningu.

- Osećam se dobro. Nos mora u hodu da prolazi proces rehabilitacije, ne bih tražio alibi kad je maska u pitanju, svaki sport se igra tako da pobediš ili izgubiš. I ovi porazi bi trebalo da budu deo razvoja ovog tima, nešto kroz šta moramo da prođemo. Nije lepo gubiti, ali atmosfera je dobra, a svi igrači su svesni da bi to trebalo da se dešava kako bismo ostvarili konačan cilj.

Markus Pejdž je jedan od debitanata na derbiju i izneo je svoje impresije.

- Uzbuđen sam. Čuo sam dosta o derbiju. Igrao sam na koledžu američku verziju ovog derbija, slušao mnogo priča o onome što me čeka sutra. Znam da je utakmica u kojoj je ulog veliki i jedva čekam da vidim kakva je u poređenju sa onima u Americi. Na kraju krajeva, mi smo tim - kaže bivšu plejmejker univerziteta Severne Karoline.

Partizan je domaćin u hali "Aleksandar Nikolić", a duel 9. kola regionalne lige počinje u subotu od 17 časova.

2024 © - Vesti online