Teška sudba u srce gađa

Lična arhiva
Tatjana Bošković sa najmlađom ćerkom

Osetljiva na tuđe boli i nevolje, ova dobra duša sa dalekog kontinenta, već je nebrojeno puta priskočila u pomoć mnogim štićenicima Humanitarnog mosta. Saznavši tako i za tešku sudbinu bračnog para Nebojše i Tatjane Bošković i njihove dece, ni ovog puta nije mogla da sedi skrštenih ruku.

Boškovići sa svojih šestoro dece kraj sa krajem sklapaju sa 20.000 dinara mesečno, koliko dobijaju na ime socijalne pomoći i dečjeg dodatka. Sa ovom sumom, teško da bilo ko može da preživi, a kamoli osmočlana porodica. Tatjana nakon četiri carska reza ima velikih problema sa kičmom, srčane tegobe i visok pritisak. Zbog toga ne može da nađe adekvatno zaposlenje.

Suprug je ostao bez posla čuvara u jednoj firmi, a drugi ne može da pronađe. Nadniči gde god ga pozovu, ali to nije ni izbliza dovoljno da zadovolji i najmanje potrebe porodice. Godinama su živeli bez struje i vode, dok im u pomoć nisu pritekli dobri ljudi. Međutim, mnogo toga im nedostaje i uslovi u kojima žive su jednako teški za sve, a oni nemoćni da sami bilo šta promene.

Zato i ne čudi što je ovog puta odlučila da pomogne ovu mnogočlanu porodicu. Njen dar je već na putu Boškovićima, a šta će poručiti svojoj dobročiniteljki saznaće u jednom od narednih izdanja našeg lista.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online