Petak 23.11.2018.
22:10
Ž. Marković - Vesti

Pomoć školama u Potkozarju

Ž. Marković
Rihard Der, Živko Milivojac, Milan Savanović, David i Miroslav Stojnić i Dragan Cvetković

- Oprema je za Osnovnu školu "Mladen Stojanović" u Podgradcima u okolini Gradiške. Ta škola ima u Potkozarju više područnih škola i hoćemo sve njih da sredimo, a ovo je samo prvi šleper.

Prilikom utovara šlepera našim zemljacima pomagali su i Švajcarci.

- U ovoj prvoj turi je oko 60 školskih stolica, 40 klupa, table, bimeri, kompjuteri za jedan razred, kompletna školska kuhinja, školski ormari, pultovi, stolice za sednice i mnogo drugih kvalitetnih stvari. Ovo je trinaesta škola koju opremamo i nadam se da neće biti poslednja - navodi Miroslav.

On dodaje da su za ovu pošiljku zaslužni i njegova sestra Mira i zet švajcarac Čugi, zatim Milan Savanović, Sihfet Mašinović, Ričard Der, Silvan Švendinger, predsednik jodl kluba iz Apencela, Jakob Egli, sin načelnika opštine Grub u kantonu Apencel, Dragan Cvetković, Slavko Ristanić.

- Zahvaljujem vozaču šlepera Živku Milivojcu i špediciji Brzi iz Gradiške, koji su nam pomogli da sve što smo poslali na vreme i čitavo stigne do granice u Gradiškoj. Tamo je, pošiljku preuzeo Crveni krst, što je bio moj uslov. Oni potom direktno voze opremu do škole u Pogradcima - pojašnjava Stojnić.

Nova pošiljka za bolnicu

Stojnić navodi da će sledeća humanitarna pošiljka sadržati sanitarni materijal za bolnicu.
- Javljaju mi se ljudi iz čitave Švajcarske iz raznih škola i bolnica koji žele da doniraju. Opremu i materijal dobijamo na osnovu mog imena. Nije da se hvalim, ali sam ovde poznat po humanitarnim akcijama. Švajcarski donatori hoće da pomoć stigne u prave ruke i da se slučajno ne prodaje, a moje ime im je garancija za to.

2024 © - Vesti online