Petak 23.11.2018.
15:00
Vestionline

Belan oduševio, za Dan zaljubljenih vraća Đavole u Beograd!

Nemanja Đorđević
Neno Belan i Fiumensi na koncertu u Beogradu

Belan je oduševljenoj publici najavio da će se sa pesmama Đavola ponovo vratiti u DOB za Dan zaljubljenih 14. februara (21 h) 2019. godine. Ulaznica za novi koncert "Neno Belan & Fiumens sviraju pesme grupe Đavoli" od 26. novembra koštaće 1.200 dinara na blagajni DOB-a, odnosno preko Eventima. Od 12. decembra biće 1.500 dinara.

U četvrtak su Belan & Fiumens, za ovu priliku pojačani saksofonistom Jakšom Kriletićem s obzirom na dominantan zvuk ovog instrumenta u pesmama Đavola, izveli probran repertoar sa ključna, prva tri albuma, uz nekoliko numera iz devedesetih, kad je Belan obnovio grupu. Za početak, simbolično, odsvirani su "Đavoli" Đorđa Marjanovića, koje je Neno sa ekipom obradio na albumu "Space Twist" (1998). 

"Baš na ovom mjestu, u ovoj sali sam imao prvi koncert u Beogradu. Bilo je to prije samo 32 godine", prisetio se jedan od najvećih pop autora druge polovine osamdesetih u Jugoslaviji.

Nemanja Đorđević
Publika je uživala na koncertu

U sali gde igla nije imala gde da padne, bend je na oduševljenje onih najvećih fanova Đavola, uz hitove redovne na nastupima Fiumensa, izveo i numere koje se retko mogu čuti uživo - "Kasno je za nas", "Biondina", "Bala, bala", "Na kraju sna", "Cha-cha, pusti me"... 

"Ova gitara se zove 'Lucija'. Na njoj sam snimio prvu ploču 'Đavola' 1986, i to je, otprilike, zvučalo ovako", rekao je Belan, a onda je prvi ton hita "Pričaj mi o ljubavi" izazvao pravu euforiju. 

Posebnu emociju nosili su momenti kada je Neno, u sentišima poput "Bambine", "Ostani uz mene" puštao da se čuje neverovatan huk publike, a tokom "Điri, điri" Belan i Jakša su se sa bine popeli - na galeriju. Odlično koncipirana set lista donela je niz proverenih aduta u samom finišu zvaničnog dela - "Kucaj opet", "Ja volim je", "Stojin na kantunu" i "Dugo, toplo ljeto", ponovo sa publikom u glavnoj ulozi. 

Ona je, naravno, posle dva sata želela još, pa je, posle "Peggy Sue", izvedene u stilu vokalnih grupa šezdesetih, dobila i najveće hitove sa nepravedno zapostavljenog "Space Twista" - "Jagode i čokolada" i "Ivona". Pred sam kraj, Belan je odsvirao "Vino noći" i završnu "Sunčan dan", adute sa prvog albuma koji je samostalno potpisao. Njima je udario pečat na odličan koncert, koji će biti ponovljen 14. februara u DOB-u.

2024 © - Vesti online