Petak 23.11.2018.
09:43
b92.net, Vestionline

Čović o hapšenju Srba: Ništa se ne dešava bez znanja Vašingtona

Screenshot/TVPrva
Nebojša Čović

Čović je izjavio da je upozoravao da će se sprirala provokacija na Kosovu nastaviti.

- To je ta tehnologija. Napravite novi problem, a sve prothodno gurnete u stranu. Ko se još seća sada "žute kuće", Briselskog sporazuma, ZSO, suda za zločine OVK -  istakao je on. 

Na pitanje da li su kosovski Albanci jutrošnju akciju hapšenja u severnom delu Kosovske Mitrovice mogli da izvedu sami, odnosno da li za takve akcije imaju podršku sa strane, Čović kaže: "Oni ne mogu ništa sami. Sve je to kreirano, u širem pojmu gledano, iz međunarodne zajednice, a ako suzimo iz Amerike." 

On kaže da Srbija u svakom trenutku zna šta se dešava na celoj teritoriji Kosova i informacije koje je juče izneo predsednik Srbije o pomeranju albanskih snaga su proverene.

Na pitanje šta možemo dalje da očekujemo, Čović kaže da je reč o smišljenoj provokaciji i da bi jednog dana moglo da se desi da kosovske snage dođu i zauzmu administrativne linije, a tada bi nastao, kako kaže, ozbiljan problem, jer bi onda morale da reaguju oružane snage Srbije. Čović kaže i da ne očekuje nikakvu specijalnu reakciju Kfora na jutrošnja dešavanja.

- Kazaće da je sve u redu, kao i do sada. Možda bi bilo bolje da Kfora nema na Kosovu jer bi onda mogli da konačno rešimo problem. Priština se do sada uvek krila iza moćnijih sila, a kada ne bi bilo Kfora bili bi u drugačijoj situaciji - zaključuje Nebojša Čović.

2024 © - Vesti online