Četvrtak 22.11.2018.
23:11
b92.net, Vestionline

Optužila slavnog glumca: U crkvi ga smatraju Bogom, a on je zloupotrebljava

EPA/Paul Miller
Tom Kruz

Sada je i glumica Lea Remini, koja je poznata po ulozi Keri u seriji "Kralj Kvinsa" progovorila za medije optuživši glumca da je bio svestan svih zloupotreba unutar organizacije, i navela da je "on bio deo svega toga". Ona je i sama bila članica Sajentološke crkve, sve do 2013. godine kada ju je napustila, a sada, pet godina kasnije odlučila je da progovori o ovoj organizaciji. 

Remini (48) je izjavila da Kruz, koji je jedan od najviše rangiranih članova Sajentološke crkve, ima specijalan tretman unutar organizacije. 

"Većina scijentologa jesu žrtve, to znam jer sam bila deo tog uverenja. Ali gde je Tom, to je neka sasvim drukčija priča. On je vrlo svestan svih zloupotreba koje se događaju u Sajentologiji. On je deo toga'', rekla je glumica i dodala:

"Sajentolozima je rečeno da Kruz samostalno spasava svet, pa se unutar crkve smatra božanstvom. On je odmah do Dejvida Miskaviga - spasilac slobodnog sveta. Kruz nije u istoj kategoriji kao ostali članovi crkve i čak ga zovu 'gospodin Kruz'", objasnila je Remini. 

Navela je i da se članovi crkve svaki put postaraju da Kruz ne vidi ništa što se u negativnom kontekstu piše o Sajentološkoj crkvi. 

"Oni čak idu dotle, da kad znaju da će on negde da se pojavi se pobrinu da ne vidi nikakav materijal koji negativno opisuje Crkvu", objasnila je glumica, prenosi The News. 

Verovala je, kao i mnogi u Sajentološkoj crkvi, da zvezda filmova "Nemoguća misija" nije znao šta se sve radi u toj organizaciji i da je samo još jedna "nevina žrtva", ali da sada zna da je on ipak upoznat sa svim što se unutar nje događa.

2024 © - Vesti online