Četvrtak 22.11.2018.
09:45
n1info.com

Đilas: Vučiću, ko je tvoja "tetka iz Kanade"?

A. Čukić
Dragan Đilas

Vučić je, naime, pominjući Đilasa, rekao da je prihod kompanija "za četiri godine bio 300 miliona evra, dok je gospodin bio gradonačelnik".

Đilas u odgovoru, koji je objavljen u listu "Danas", konstatuje da se Vučić nikad ni sa čim, osim politikom, nije bavio.

- Ceo život si u politici, svaki dinar ili evro koji si zaradio - zaradio si u politici na račun građana. (Mislim na one koje si zaradio ne kršeći zakon). Kao pijavica si se nakačio na ovu zemlju i ovaj narod i sisaš nam svima krv evo već trideset godina - naveo je Đilas.

On podseća da je 1992. rekao da će u politiku da uđe kada "napravi pare".

- I napravio sam ih. I u politiku ušao 2004. godine - kaže Đilas i dodaje da je sa timom ljudi napravio Direct mediju, "najveću firmu u ovom delu Evrope koja se bavila medija biznisom i sportskim pravima".

Đilas navodi da je firma, dok je bio gradonačelnik, prihodovala 297.957.709 evra, da je dobit bila 33.542.603 evra, a državi je za pet godina plaćen porez od 3.799.539 evra. Dodaje i da je u humanitarne svrhe uplaćeno više od sedam miliona evra.

- Nego da pirupitam ja tebe nešto. Možeš li ti da objasniš odakle tebi pare? Kako to sa 100.000 dinara plate živiš kao da zarađuješ 100.000 evra mesečno? Možeš li da objasniš građanima odakle si plaćao školarine koje koštaju više hiljada evra mesečno? Dokle ćeš da lažeš ljude da živiš u garsonjeri od 30 kvadrata kad si u stanu tri puta tolikom... - naveo je između ostalog Đilas i pitao predsednika Srbije da li mu je, kao i ministru odbrane Aleksandru Vulinu, "tetka iz Kanade poslala pare".

Đilas je poručio da predsedniku više neće odgovarati i da će "jednog dana, koji nije toliko dalek, građani dobiti priliku da vide ko je govorio istinu".

2023 © - Vesti online