Sreda 21.11.2018.
18:56
Vestionline, Tanjug

Crnadak: Bezobrazluk i revanšizam Prištine

pixabay.com
 

Crnadak je istakao da će mera Kosova imati brojne posledice, ali da je u ovom trenutku najvažnije čuti stav Evropske unije.

- Nadam se da će stav EU biti jasan, jer čista verbalna osuda neće biti dovoljna - mišljenja je Crnadak.

BiH to nije zaslužila jer smo se mi ponašali principijelno kako smo to godinama radili odnosno glasali za članstvo u onim organizacijama koje su definisane briselskim razgovorima Beograda i Prištine i drugim za koji je saglasan Beograd. To je tako već godinama", kazao je Crnadak za sarajevski portal Klix.

Za njega je, kaže, ova odluka Prištine bezobrazna.

- Reč je o direktnom neprijateljskom aktu. Kada nekome uvedete carinu od 10 posto, to može imati ekonomsku logiku, ali taksa od 100 posto je poruka da vam je neko s druge strane neko s kim ne želite da sarađuje - smatra ministar.

Na pitanje koji će biti naredni koraci BiH i da li se mogu očekivati kontramere, Crnadak ističe da će lično staviti ovo pitanje kao tačku dnevnog reda na sastanku ministara spoljnih poslova regiona u Crnoj Gori, 29. novembra.

- Videćemo se kako će se prema ovome odnositi ostale zemlje u regionu i u EU. Do tada ćemo mi unutar BiH videti kakve će biti naredne reakcije - zaključio je Crnadak.

2024 © - Vesti online