Sreda 21.11.2018.
15:27
Bojana Paunović - Vestionline

Srbija domaćin Evropskog prvenstva za odbojkašice 2021.

B. Paunović
Gajić i Boričić potpisuju ugovor o organizaciji EP za odbojkašice 2021.

Finale u Srbiji

- Veliko mi je zadovoljstvo što sam sa prijateljima i kolegama ovde. Čestitam Zoranu Gajiću na svim uspesima što je ostvario. Ženska reprezentacija je prva na svetu, muška četvrta. Kad uzmemo veličinu naše zemlje i poredimo se sa najvećim reprezentacijama, ovo je nezamisliv uspeh - rekao je predsednik Aleksandar Boričić i dodao:

- Evropska federacija je promenila način organizacije. Iduće godine prvi put ćemo imati Evropsko prvenstvo za muškarce u četiri države, za žene takođe u četiri zemlje, što je osam država ukupno. Bugarska organizuje prvenstvo do polufinala, Rumunija će takođe biti organizator, a imamo nekoliko kandidata za četvrtu državu. Finale će biti u Srbiji. Potpisali smo ugovor sa Eurosportom, kako bi promovisali prvenstvo.

Predsednik OSS Zoran Gajić je istakao da je veoma srećan što je potpisan ovaj ugovor. 

- Od srca se zahvaljujem ministru sporta i omladine Vanji Udovičiću. Ovo će biti takmičenje gde će naša publika videti sve igračice. Tu je i Liga nacija, gde ih takođe mogu videti. Na EP 2021. imaćemo desetak mečeva. Mi kao savez dobro stojimo i zahvaljujem se svima koji lobiraju za nas. I sami znate koliko nam pomažu. Klubovi su ćelije igrača i to nas brine. Zahvaljujući ovom prvenstvu, nadamo se da će klubovi proizvesti još više igrača i igračica - zaključio je Gajić.

B. Paunović
Predsednik CEV Aleksandar Boričić

Ministar Udovičić je podsetio da je Srbija jedina zemlja na svetu koja je na Svetskom prvenstvu u obe konkurencije igrala u samoj završnici.

- To je za svaki ponos, svi zajedno smo se radovali. Njihovi uspesi govore koliko se sistematski ulaže u odbojku. Rezultati su došli nakon kontinuiranog ulaganja i finansiranja. Čestitam Gajiću i Boričiću i svima ostalima koji su videli da je temeljan rad pravi rad. Drago mi je što ćemo 2021. predstaviti odbojku. To je značajno za devojke, kao i generalno za sve sportiste, što će igrati pred svojom publikom. Želja nam je da promovišemo devojčice i dečake u sportu. Posle svakog takmičenja naša baza je jača i brojnija - rekao je Udovičić i zaključio:

- Slobodno ću reći da će ovo prvenstvo biti najbolje organizovano takmičenje. Postavili smo standarde, siguran sam da će Beograd i Srbija biti pravi domaćini. Svi koji budu došli, sigurno će poželeti da se vrate u Srbiju. 

2024 © - Vesti online