Utorak 20.11.2018.
23:48
Vestionline

Krstajić: Napravili smo veliki posao

MN Press
 

Srbija je pobedila selekciju Litvanije i tako osigurala prvo mesto u grupi sa 14 bodova. Autogol je dao Žulpa u 51. minutu, dok su strelci za Srbiju bili su Mitrović u 58. minutu, Prijović u 71. i Ljajić tri minuta kasnije. Gol utehe za goste postigao je Petravičijus.

Srbija će u narednom ciklusu igrati u Ligi B u kojoj će nastupiti još Nemačka, Hrvatska, Posljska, Rusija, Austrija, Vels, Škotska, Norveška...

- Čestitam igračima na osvajanju prvog mesta u grupi. Sad imamo dve šanse za plasman na EP, što je najvažnije. Ostvarili smo osnovni cilj - počeo je selektor Mladen Krstajić i dodao:

- Hvala malobrojnim navijačima na velikoj podršci. Nije bilo potcenjivanja Litvanije, ali... Nije bilo lako, iskreno, ova godina otkad sam selektor mi je najteža u karijeri. Nije trenutak za priču, ispražnjen sam. Nisam neraspoložen, ali mi je pao kamen sa srca.

Srbiju u martu očekuju kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020, a u junu i plej-of Lige C, alternativna prilika za mesto na EURO.

- Srbiji je mesto da se bori za ušešće na Evropskom prvenstvu. Napravili smo veliki posao, iskorak, imamo dve mogućnosti da se borimo za kontinentalni šampionat. Nije lako. Sumnjali su u ekipu, u mene. Napraviš rezultat, pa te otpišu. Tako je bilo pred Crnu Goru, pa pred Rumuniju. Posle Crne Gore sam tek osetio da nas smatraju ozbiljnije. Ne može da se radi i podmađvanje reprezenacije, a i da se traže rezultati. Hoćemo sve, a nećemo ništa. A zaslužujemo da igramo u polufinalu Lige nacija, kao što ćemo i igrati. Živimo u zemlji u kojoj se dešavaji stvari od danas do sutra. Pao mi je kamen sa srca, pa sam takav kakav jesam sad pred vama - rekao je Krstajić.

Selektor Litvanije Edgaras Jankauskas razočaran je što njegov tim nije ostvario bolji rezultat u Ligi nacija:

- Srbija je za klasu bolji rival od nas i za nas je Liga nacija velika škola. Večeras smo igrali sa čak šest igrača iz domaće lige, ali smo u nekoliko navrata uspeli čak i da zapretimo. Žao mi je što nismo u Ligi nacija osvojili makar bod, ali smo upali u grupu sa mnogo jačim rivalima od nas - rekao je Litvanac.

2024 © - Vesti online