Utorak 20.11.2018.
16:15
b92.net, Vestionline

Udala se ćerka šestog najbogatijeg čoveka na svetu

EPA/Zipi
Marta Ortega i Karlos Toreti

Naslednica carstva Inditeks, u čijem sklopu se nalaze modni brendovi Zara, Berška, Pul end ber, Stradivarijus, Masimo Duti, Ojšo, Zara houm i Uterqüe, u petak je uplovila u bračnu luku, a to je bio uvod u vikend prepun slavlja i zabave, koji je uključivao koktel zabave i svečane večere za zvanice koje su pristigle iz svih krajeva sveta. 

Plavokosa 34-godišnja Marta odabrala je neobičnu, ali prelepu venčanicu s potpisom modne kuće Valentino, a mladence je ovekovečio slavni fotograf Piter Lindberg. 

Marta je najmlađa od troje Ortegine dece, a zaposlena je kao kreativni konsultant u Zari. Strastvena je jahačica već godinama, a pre šest godina udala se za poznatog španskog jahača Sergija Alvareza Mojea, s kojim ima petogodišnjeg sina Amancija juniora. Par se razveo nakon manje od tri godine braka, a mlada bogatašica je novu ljubav pronašla sa Karlosom Toretijem. 

Njen novi izabranik i sam je deo modnog sveta, on je sin modnog dizajnera Roberta Toreta, a živeo je i radio u Njujorku, gde je bio agent modelima poput Adrijane Lime i Kendal Džener. 

Nakon intimne ceremonije venčanja, kojoj su na zahtev mladenaca prisustvovali samo članovi porodice i bliski prijatelji, a koja se održala u rodnom gradu njenog oca, Korunji, usledilo je raskošno slavlje u kraljevskom jaht-klubu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Espectacular! Como siempre ideal! Marta Ortega @maisonvalentino photo @therealpeterlindbergh

Објава коју дели D-Pleis Indira (@dpleis_events) дана 16. Нов 2018. у 10:44 PST

Mladencima je nazdravljalo oko 400 zvanica, među kojima su se našla i neka poznata imena kao što su unuka pokojnog grčkog brodovlasnika Aristotela Onazisa, Atina Onazis, i Džesika Springstin, ćerka muzičara Brusa Springstina, s kojima Marta deli strast prema jahanju. 

Baš poput svog oca, Marta živi povučenim životom i izbegava intervjue i o njoj se vrlo malo zna.

Njeno venčanje bila je i retka prilika da fotografi objektivom "ulove" njenog oca, osnivača i vlasnika Inditeksa, koji je poslovno carstvo izgradio na modnom biznisu, a prvi brend mu je bio megapopularna Zara. Ortega je poznat kao biznismen koji se ne pojavljuje u javnosti niti ikad daje intervjue. 

Forbs procenjuje da zaradi više od 400 miliona dolara godišnje samo od dividendi, koje uglavnom ulaže u nekretnine širom sveta, od Madrida, Barselone, Londona, Čikaga, Majamija do Njujorka.

2024 © - Vesti online