Utorak 20.11.2018.
14:30
R. Lukić - Vesti

Dabetić za miran san

R. Lukić
Ekipa za priču: FK JU 96 pred početak utakmice

Grupa naših navijača za vreme zagrevanja pred početak utakmice, skeptično je zaključivala kako su igrači rivala mladi i brzi i da nam petica ne gine. Glavom je sumnjičavo klimao i trener Nedeljko Mičić.

- Oni možda i jesu brži, ali mi smo bolji tehničari - kategorično je tvrdio jedini optimist , predsednik Radivoj Mataruga, koji je verovao u svoje momke. I bio je u pravu. Utakmica se dugo igrala na protivničkoj polovini , dok jednom Dejanu Blagojeviću koji se posle operacije kolena tek vratio u ekipu nije "prekipelo". Snažnim udarcem u 27. minutu nemilosrdno je zatresao mrežu favorizovanih protivnika . Pet minuta kasnije rivali su izjednačili, a u 38. minutu i poveli. Skeptike je, ipak, u 40. minutu osporio odlični, top strelac Dabetić. Na odmor se otišlo sa utešnim 2:2.

U 60. minutu za reč se sjajnim pogotkom ponovo javio Dabetić, a golom iz gužve u 70. minutu podržao ga je snalažljivi Milosavljević. Pored veterana Šunića i Trifunovića koji su držali konce igre, posle povrede Bućana ušao je i treći veteran Ranko Zekić, dokazani "gospodar sredine terena." Iako su protivnici naprosto kidisali na naš gol, Dabetić im je granatom sa dvadesetak metara napokon u 79. minutu pokopao sve nade. Bilo je to ove sezone 11. gol i drugi het-trik našeg najboljeg strelca.

Za ovu pobedu svi su se lavovski borili , a ako koga treba istaći onda su to pored gore pomenutih, svakako korpolentni, neprelazni Nikola Mičić i uvek sigurni golman Leko Bulatović koji je i na ovoj utakmici odbranio hrpu "neodbranjivih" šuteva.

JU 96: Bulatović, Bućan (Zekić), Rups, Šunić, Trifunović, Al Jastin (Zogović), Šnajder (Milosavljević), Nikola Mičić, Blagojević, Geldof, Dabetić.
Prolećna sezona startuje 10. marta, a naša ekipa s treninzima počinje 8. februara.

Humano sa navijačima

Prvotimci FK JU 96 u nedelju, 25. novembra, sa svojim "old tajmerima" odigraće utakmicu solidarnosti. U klubu su odlučili da priteknu u pomoć jednom dugogodišnjem članu kojem je nedavno u saobraćajnoj nesreći teško povređena ćerka, a neočekivano mu je obolela i supruga. Predsednik Mataruga apeluje na navijače i sve plemenite ljude da u nedelju tačno u podne dođu na stadion Sparte u Langenhagenu (Emil Berliner str. 40). Utakmica će početi u 13.00 sati.


 

2022 © - Vesti online