Utorak 20.11.2018.
14:27
Z. M.

Renveger nije nedostižan

EPA/Neil Hall
Foto: Ilustracija

U 38. minutu Nikola Miloradović dovodi Srbiju Beč ponovo u vođstvo i pored "navijanja" sudije za domaćine.

U nastavku Srbija je bila bolja, stalno stvarala prilike. Prvu je iskoristio Nikola Miloradović u 57. minutu povećavši na 4:2. Zatim su naši imali još šansi, koje su ostale neiskorišćene zbog ustezanja pojedinih fudbalera pred golom da šutiraju u gol. To je otvorilo i mogućnosti domaćinu da, kroz kontranapade, bude opasan, pa je u dva navrata naš čuvar mreže Filip Mihajlović morao da se "protegne" koliko je dug da bi sačuvao gol.

Konačan rezultat postavlja Saša Đokić u 88. minutu.

Srbija Beč, iako nije imala na raspolaganju sve prvotimce, pokazala je još jednom da je jedan od favorita za osvajanje titule prvaka, pošto se sada prvoplasiranom Renvegeru približila na četiri boda.

Zanimljivo je da je Srbija na teren izašla sa kombinacijom veoma iskusnih fudbalera. Najstariji Radenko Mrkonjić (42 godine) i mladosti u liku tek 16-godišnjeg Mihajla Kostića, kome je ovo bila prva utakmicu u kojoj je od početka do kraja igrao za prvi tim.

SRBIJA BEČ: Mihajlović, Zečević, Vidicki, Trifunović, Đokić, Kostić, Mrkonjić, Miloradović, Milosavljević (Trailović), Filipović, Spasojević.
I "rezervisti" bečke Srbije pobedile su Forverts Vin 2016 sa 4:3 (1:2).

Golove za srpski tim postigli su Nikola Tanasijević tri i Saša Martinov.

2024 © - Vesti online