Sreda 21.11.2018.
00:41
Đ. Barović - Vesti

Dodik nemoćan protiv špijuna

M. Karović
Pipci Bakirove dinastije: Dževad Galijašević

- Bosna se već godinama unazad suočava sa veoma ozbiljnim problemom radikalnog islama, terorističkim pretnjama Evropi, malim halifatima, vehabijskim naseljima i paradžematima. Kada se tome doda da se u Siriji i dalje nalazi nekoliko stotina boraca iz BiH koji imaju mrežu pomagača u samoj institucionalnoj strukturi države, tada je jasno da bezbednosne službe nisu radile dobro svoj posao i da nešto hitno treba promeniti. "Pipci" poluvehabijske i poluosmanske "dinastije Izetbegović" uveliko su pustile korene i ukoliko se ništa ne preduzme da se oni saseku, a bezbednosne službe vrate u domen njihovog rada, plašim se da BiH nema budućnosti, kao ni ideja Dodika da dođe do uspostavljanja novih partnerskih odnosa između Srba i Bošnjaka koji bi bili bazirani na obostanom poverenju - ističe Galijašević.

On dodaje da će do najvećeg protivljenja doći upravo u "krovnim" bezbednosnim službama kao što su MUP i Obaveštajno-bezbednosna agencija.

- Zato je pred Dodikom gotovo nemoguća misija da protera iz svih zajedničkih institucija kadrove iz kriminalnog naslednika AID-a, koji pod kišobranom zajedničke Obaveštajno- bezbednosne agencije, sprovodi specijalne, antiustavne operacije kojima se ruši mogućnost dogovora Srba i Bošnjaka po bilo kom pitanju, na bilo kom poslu - tvrdi Galijašević.

Negativna selekcija

Galijašević ističe da je godinama u bezbednosnom sektoru BiH vršena negativna selekcija u kojoj su članstvo u SDA ili Mladim muslimanima bili bolja preporuka od stručnosti.

- Istovremeno, uz ljude zadojene radikalnom ideologijom Alije Izetbegovića, tu su i brojni pripadnici obaveštajnih i bezbednosnih službi u BiH koji su počinili ratne zločine, ali su do sada bili zaštićeni radom u raznim "službama" i činjenicom da nije bilo ozbiljnije volje da dođe do temeljne reforme bezbednosnog sektora koja bi podrazumevala i oslobađanje od ovakvih kadrova - zaključuje Galijašević.
 

2024 © - Vesti online