Utorak 20.11.2018.
11:37
Vestionline

Van Dajka stavili na mesto špica i preokrenuli utakmicu!

EPA/Sascha Steinbach
Virdžil van Dajk, u duelu sa Tomasom Milerom

Tim bodom Holanđani su obezbedili prvom mesto u grupi 1 A lige nacija, a štoper Liverpula je pogodak postigao u prvom minutu nadoknade utakmice.

Međutim, nedugo posle meča, na društvenim mrežama se odnekud pojavio snimak na kojem se vidi papirić sa taktičkom postavkom Holandije u finišu meča.

Nemci su do 85. minuta vodili sa 2:0 golovima Tima Vernera i liroja Sanea, da bi u 85. minutu Kvinsi Promes smanjio na 2:1.

U nadoknadi, Virdžil van Dajk je na sličan način postigao gol za 2:2 i nastala je velika radost momaka u narandžastim dresovima.



Međutim, sve je bilo plod vešto smišljene taktike. Holandija je u poslednjih pet minuta meča igrala u formaciji 3-2-3-2 u kojoj su Kvinsi Promes, Memfis Depaj i Tete igrali iza dva napadača. Jedan je bio Luk de Jong, a drugi, na opšte iznenađenje, Virdžil van Dajk.

Interesantno je da iza svega ne stoji samo Kuman, već i njegovi saradnici Dvajt Lodeveges i Kes van Vonderen. To je i sam Kuman priznao posle utakmice.

- Dobio sam ceduljicu od pomoćnika Dvajta Lodevegesa. Nisam imao pojma šta je na njoj ispisano. Sjajno je što je Virdžil postigao gol. Koliko puta su to Nemci činili u poslednjim minutima? Eto, sad ste svi videli da i Holandija može tako. Naravno, Dvajt i Kes van Vonderen su sa mnom pre utakmice prolazili kroz moguće varijante igre, morali smo nešto da smislimo i za finalnu fazu. Kada su Nemci poveli sa 2:0, rekao sam nećemo to učiniti tada jer bi očas posla bilo 4:0 ili 5:0. Želeo sam to da uradimo na 2:1 - otkrio je Kuman tajnu svog stručnog tima.

2024 © - Vesti online