Ponedeljak 19.11.2018.
18:32
Vestionline

"Izbacite Siti i PSŽ iz Lige šampiona!"

EPA/Guillaume Horcajuelo
Fudbaleri PSŽ-a

Poslovanje Pari Sen Žermena i Mančester sitija neretko se dovodi u vezu sa kršenjem UEFA finansijskog fer-pleja i zato se često postavlja pitanje - da li će dva moćna kluba uvek uspevati da izbegnu oštre kazne i da posluju "u plusu"?

Prvi čovek španske lige, Havijer Tebas, poznat je zbog toga što se ne usteže da kaže šta misli, a tako je postupio i kada je komentarisao najnovija saznanja "Footbal Leaks"-a, prema kojima su "građani" i "prinčevi" prekršili niz pravila da bi izbegli kaznu na osnovu "fer-pleja".

Siti je reagovao saopštenjem i odbacio optužbe, a PSŽ je istakao da "uvek posluje u skladu sa zakonom i pravom".

Tebas insistira na tome da UEFA reaguje i da ih kazni.

- Rekao sam pre dve godine da PSŽ i Mančeste rsiti varaju, tako da sve što je izašlo u javnost uopšte nije iznenađenje za mene. Veoma je važno da UEFA zaista nešto uradi u vezi sa ovim. To što se dogodilo je poremetilo ravnotežu u svetu fudbala. Morate da ih kaznite.

Prema njegovom mišljenju, PSŽ je odavno preterao. Još kada je Nejmara kupio za 222 miliona evra, a Kilijana Embapea za 180 miliona.

Interesantno je da PSŽ jeste bio kažnjen, pre četiri godine, kao i Mančester siti, koji je platio 49 miliona funti sankcije, jer je bio "uhvaćen" u prvom talasu izricanja kazni.

- Ako UEFA reaguje kao što mora da reaguje, onda će morati da kazni ove klubove - rekao je Tebas.

2024 © - Vesti online