Ponedeljak 19.11.2018.
11:52 >> 11:55h
Vestionline

Triknijeri: Moramo manje da grešimo, Džikić: Partizan je kandidat za titulu

abaliga.com/KK Budućnost VOLI
Andrea Trinkijeri: Vratili smo se, iako i dalje pravimo neiskune greške

- Budućnost je odigrala čvrstu utakmicu. Imaju mnogo talenta u napadu. Za nas je bila teška utakmica, ali mislim da idemo na bolje. Vratili smo se, iako i dalje pravimo neiskune greške. Klark, Džekson, Gordić i Ivanovć su kaznili naše greške - rekao je Italijan, kome je poraz 75:71 u "Morači" prvi u regionalnom takmičenju od odlaska na klupu Partizana.

Uprkos porazu, istakao je da ekipa napreduje u određenim segmentima igre.

- Da bismo dobili, moramo manje da grešimo. Idemo u pravom smeru. Fali nam još malo koncentrcije i malo strpljenja. Ali, imali smo meč sa evroligašem. Žao mi je jer smo mogli da dobijemo, ali nisam razočaran.

Trinkijeri je na klupi nasledio Nenada Čanka, koji je na mesto trenera crno - belih došao po prelasku Aleksandra Dćikića u podgoričku Budućnost. Trener evroligaškog predstavnika ABA lige tvrdi da je mladi sastav Partizana respektabilniji nego što se na prvi pogled može reći.

- Čestitam na Partizanu na dobroj igri. Svih 40 minuta su bili unutra. Pravili su greške, kao što smo i mi. Partizan je će se direktno boriti za ABA titulu. Zapamtite šta sam vam rekao. Mnogo su ozbiljni, imaju samo jedan jedini cilj.

Ekipa iz glavnog grada Crne Gore je upisala prvu ovosezonsku pobedu u Evroligi nad Baskonijom pre duela osmog kola ABA lige, Džikić je zadovoljan ozbiljnošću svojih izabranika posle velikog uspeha.

- Razdvojio bih ABA i Evroligu. Nije za poređenje. Ali, možemo da napravimo poređenje sa mečom u Zagrebu protiv Cedevite koji se završio kako nismo očekivali. Tada nismo “zaključali” i završili na vreme. Sada smo odigrali pametnije, odgovornije, čvršće. Znači više ovakva pobeda, znači više igračima nego meni.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
2024 © - Vesti online