Ponedeljak 19.11.2018.
09:45
Tanjug, Vestionline

Očekuje li nas povećanje cene putarine?

wikimedia.com/Safoleto
Zorana Mihajlović

- Odluku o putarini donosi Vlada Republike Srbije, ministarstvo finansija, resorno ministarstvo. Nismo još dobili čak ni zvaničan predlog. Postoje različite želje (JKP) "Puteva Srbije" u tom smislu. Videćemo. Apsolutno nije bila tema da do kraja ove godine pričamo o visini putarine ili da je povećavamo - naglasila je Mihajlovićeva gostujući na RTS-u.

Ona je kazala da će početkom sledeće godine krenuti sa radom na reformisanju puteva Srbije i da će jedna od tema biti korišćenje regionalnih puteva, istakavši opet da izmene u cenama putarina nisu u planu.

Kada je reč o plaćanju putarina na magistralnim putevima, bilo je, kako je kazala, dosta pritužbi samih građana koji koriste regionalne puteve.

- Nije Srbija samo autoput već i regionalni putevi. Ti teški kamioni koji izbegavaju autoput i neće da plaćaju putarinu na autoputu već idu na regionalne, oštećuju te puteve. Bilo je dosta govora o tome, ali odluku još nismo doneli. Mi pre svega hoćemo da vidimo analizu - rekla je Mihajlović.

Ona je naglasila da najveći broj kamiona koji koriste regionalne puteve predstavlja domaće prevoznike, ali istakla da će bilo kakvu odluku u vezi sa tim doneti vlada.

2024 © - Vesti online