Nedelja 18.11.2018.
16:46
Vestionline

"Napoli me je proglasio 'mrtvim', direktor tukao, a lekar uništio karijeru"

EPA/Cesare Abbate
FK Napoli

Kad je u martu 2015. počeo da oseća čudan bol u stomaku, otišao je kod Alfonsa de Nikole, klupskog lekara koji mu je preporučio odmor. Iako se igrač i dalje nije osećao dobro, De Nikola je rekao da je spreman za treninge i pustio ga je na teren.

- Ja sam igrač koji trči po 10 kilometara u utakmici, ali ako istrčim samo šest, sa pola snage, onda me trener naravno neće hteti u timu. Napoli nije verovao da sam povređen, mogao sam da hodam i trčim ali ne da se okrećem i šutiram kako treba. Mislili su da sam izmišljao i da mi je sve u glavi. Toliko su mi često pričali to da sam počeo da sumnjam i u svoje signale koje mi telo šalje. Bilo je bolesno - kaže De Guzman u intervjuu za holandski De Voltkskrant.

Pri kraju avgustovskog prelaznog roka pregovarao je sa Bornmutom i Sanderlendom, ali je prvo hteo da se oporavi u Napulju, pa da ide. Nije isto mislio i Đuntoli koji ga je zatekao u klubu prvog septembra.

- Bio sam u svlačionici, pozvao me je kao 'go*no' da se gubim u dnevni boravak igrača. Rekao je da sam obećao da ću otići, iako ja to nisam uradio. Iznenada me je udario u lice. Poludeo sam, krenuli smo da se bijemo, obarali smo stolice. Onda je moj saigrač Kamilo Zuniga uleteo i razdvojio nas. Rekao mi je da skupim stvari i idem kući. Pokušao sam da pozovem Aurelija De Laurentisa, predsednika, ali nije bilo odgovora. Edoardo De Laurentis, njegov sin je došao i rekao mi 'Ti ne ideš nigde, ostaješ ovde i mrtav si za nas'. Mislio sam da sam kompletno izgubljen. Igrači mi nisu pomogli. Da su probali, klub bi njih sankcionisao. Hteo sam da treniram individualno, ali gde bih otišao? Svi znaju igrače u Napulju - kaže Holanđanin.

Tek posle nekoliko meseci dobio je dozvolu da ode kod drugog lekara Amerika Mengija, koji je ustanovio da ima sportsku herniju i predložio je operaciju, što je klupski lekar opet odbio. Fudbaler i njegov menadžer su otišli u Dansku nakon toga po treće mišljenje.

- Trebalo im je deset minuta da shvate da je to hernija i da mi treba operacija. Ali je De Nikola opet rekao 'ne', da ne veruje u hiruršku opciju i da navodno nije hteo da bude onaj koji će mi uništiti karijeru - žali se De Guzman.

Tek kada je prešao u Karpi, dobio je zeleno svetlo da uradi operaciju u Minhenu. Posle šest meseci neaktivnosti do operacije, telo mu je bilo slabo, a povrede su počele da se ređaju.

- Vratio sam se u Napoli 2016. i Sari je rekao da moram da se dokažem. On je dobar trener, pokazuje to i sada u Čelsiju. Sve je u Napoliju bilo odlično, od navijača do trening centra, sve osim nekoliko ljudi. Fudbal je težak posao, to razumem, ali ovakav tretman je nehuman - ističe holandski fudbaler.

Posle još jedne pozajmice u Kjevu, otišao je u Frankfurt sa kojim je osvojio Kup Nemačke.

2024 © - Vesti online