Nedelja 18.11.2018.
15:51
Vestionline, Tanjug

Blic: Provokacije na početku zasedanja Interpola

MUP Srbije
 

Prema nezvaničnim saznanjima lista, na zasedanju Generalne skupštine Interpola predstavnici Prištine su sve vreme slikali srpsku delegaciju i dobacivali im, a provokacija je bilo kako u sali, tako i ispred u toku pauze.

Prema nezvaničnim informacijama tog lista, došlo je i do incidenta, kada je član prištinske delegacije, koji se predstavio kao novinar, nasrnuo na jednog člana tima iz Srbije.

Kako se navodi na sajtu "Blica", Generalni sekretarijat Interpola postupio je mimo procedure prilikom početka i preuzeo predsedavanje 87. zasedanjem sednice.

Generalni sekretar Jirgen Štok je u svom uvodnom obraćanju najviše pažnje posvetio ostavci doskorašnjeg predsednika Interpola Meng Hongveja.

Naime, umesto da Južnokorejanac Kim Džong Jang vodi sednicu Generalne skupštine, što je bio isključivo njegov zadatak, on je reč predao savetnici za pravna pitanja Amerikanki Meri Rodrigez koja je na svoju ruku tumačila prigovore zemalja, uključujući i prigovore Srbije, koje su iznele primedbe na program rada ovogodišnje Generalne skupštine, prenosi Blic.

Ona je grubo prekršila pravila i procedure Interpola i na sebi svojstven način je vodila sednicu, ne uvažavajući primebde koje jasno ukazuju na kršenje međunarodnog prava, napominje list.

2024 © - Vesti online