Subota 17.11.2018.
23:16
blic.rs, Vestionline

Medvedev pozvao kompanije da ulažu u ruski daleki istok

EPA/Alexander Astafyev/Sputnik
Dmitrij Medvedev

- Brojne kompanije iz azijsko-pacifičkih država koriste jedinstvene prilike koje su date biznismenima na Dalekom istoku. Bilo bi mi drago da pozovem one koji se još nisu u to uverili da zajednički rade na platformi Istočno-ekonomskog foruma u Vladivostoku naredne godine - naglasio je Medvedev na samitu ASEAN-a u Port Moresbiju.

Prema njegovim rečima, Moskva je u tom području pokušala da stvori najpovoljnije okruženje za poslovne aktivnosti. On je istakao da se globalna ekonomija oporavila od krize 2008. godine, ali da je proces suviše spor.

- U jednu ruku, globalna ekonomija se oporavila od krize. Ispravljene su brojne sistematske greške koje su dovele do krize. Do promena dolazi na finansijskim tržištima i u rukovođenju državnim dugovanjem - kaže ruski premijer.

On je naglasio da se ekonomija ipak oporavlja presporo i nestabilno.

- Na žalost, situacija je u nekim oblastima gora nego pre deset godina. Kumulativni državni dug u svetu je značajno uvećan, tržišta zemalja u razvoju su mnogo ugroženija, ojačana je monetarna politika, a brojne zemlje ne mogu da postignu projektovane stope rasta BDP-a - zaključuje Medvedev.

2024 © - Vesti online