Nedelja 18.11.2018.
00:30
mondo.rs, Vestionline

Garderoba treba da "odrasta" sa vama

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Svaka nova decenija u životu otvara nove mogućnosti, donosi iskustva kojima bi trebalo da se radujete… i odlična je prilika da osvežite stil.

Evo šta savetuju stilisti, u koje komade bi trebalo da "investirate" u '30, '40. i '50 godinama, a od kojih detalja treba da se "oprostite".

U tridesetim

Zaboravite na superuske haljine sa mnogo elastina u kojima ste mogli da "živite" pre desetak godina. Udobne su, možda vam i dalje dobro stoje, ali… dobro nije isto što i savršeno, znate, onako kako su vam stajale pre desetak godina.

Umesto toga, birajte uske haljine koje prate liniju tela, ali bez toliko elastina. U '30. je krajnje vreme da nađete savršenu "malu crnu haljinu". Birajte dobro krojene komade koji će vam napraviti siluetu kakvu želite.

U '30. je vreme i da se oprostite od suviše upadljive bižuterije. Isto važi i za nakit sa Hello Kitty privescima, suviše krupne plastične komade ili one u jarkim bojama. Ono što je možda bilo "slatko" dok ste bili sasvim mladi, postaje tužno u tridesetim.

Umesto toga, potražite jednostavnije komade nakita, tanki lančići sa diskretnim privescima, čvrste narukvice, naočare za sunce bez oznake brenda koja "vrišti"...

"Ovo su i godine u kojima više ne bi trebalo da nosite majice sa likovima iz crtanih filmova ili 'duhovitim' natpisima. Ako je već nemate, kvalitetna bela majica trebalo bi da se nađe u vašem garderoberu", piše "Dejli mejl".

I na kraju, cipele. U tridesetim… trebalo bi da pretresete i cipelarnik. Iznošena obuća, kao i ona od nekvalitetnih materijala koja je "mogla da prođe" dok ste bili sasvim mladi, više nema šta da traži u vašem životu.

Sada je vreme da počnete da birate kvalitet umesto kvantiteta, što znači da bi trebalo da se naviknete na to da umesto nekoliko pari čizama za koje je pitanje da li će i ovu zimu preživeti, odaberete jedne, kožne, koje ćete nositi bar nekoliko godina.

U četrdesetim

Široke, vrećaste pantalone više nemaju šta da traže u vašem ormaru. Umesto toga, birajte dobro krojene, one koje će istaći najlepše na vama.

Izbledeli, iscepani džins je odslužio svoje, takođe. U četrdesetim, vreme je za tamne farmerke koje odgovaraju vašem tipu građe.

U ovim godinama, kardigane, koliko god bili udobni i zgodni, trebalo bi da zamenite klasičnim mantilom u nekoj neutralnoj boji.

I, na kraju, tašne… Koliko god voleli svaku iz kolekcije, vreme je da one platnene "odu u penziju". Sada je vreme za kvalitetne kožne modele, u bojama koje ćete lako moći da kombinujete sa garderobom i cipelama koje imate.

U pedesetim

Minisuknje ipak nisu za pedesetogodišnjakinje, koliko god zgodne bile… Neka vaša nova dužina bude "tik iznad kolena", i nemojte nositi ništa što otkriva više.

Džemperiće zamenite svilenim bluzama, kašmirom i dobro krojenim klasičnim košuljama.

I ne zaboravite najvažnije: donji veš mora vam stajati kao saliven i pružati dobru podršku. To je osnova svake dobre odevne kombinacije.

2024 © - Vesti online